Home Actualitate TRATAMENT NATURAL…CU BENTONITA…CENUSA VULCANICA .

TRATAMENT NATURAL…CU BENTONITA…CENUSA VULCANICA .

by B24
590 views

~~DETOXIFIERE NATURALA cu argila, din cenusa vulcanica,-BENTONITA,pura Wyoming.


     Bentonită sodică {argila din cenusa vulcanica}- pură Wyoming – cel mai eficient detoxifiant natural,100% .Prevenire şi tratare cancer, ulcer, alergii, intoxicaţii, infecţii,scadere in greutate,anticelulitic, intinerirea pielii.-PH-ul 9-10…Anti dureri reumatice,  Eliminarea definitiva a toxinelor si a metalelor grele din corp…etc.


Despre Bentonită:Bentonita {argila din cenusa vulcanica},este una dintre cele mai versatile şi necostisitoare tratamente naturale disponibile. Aceasta oferă o serie de beneficii asupra sănătăţii şi este vestită pentru proprietăţile sale de detoxifiere sigure şi eficiente.Proprietăţile particulelor din bentonită şi modul în care acestea sunt distribuite contribuie la proprietăţile curative ale bentonitei. Aceste particule conţin o sarcină negativă care atrage toate tipurile de toxine şi agenţi patogeni, care includ bacterii, toxine, metale şi pesticide, acestea având o sarcină pozitivă.


    Bentonita este compusă din cenuşă vulcanică veche, găsită în diferite părţi ale lumii şi a fost utilizată în tratarea afecţiunilor medicale din cele mai vechi timpuri. Cel mai mare şi cel mai cunoscut depozit se găseşte lângă Fort Benton, Wyoming – de unde şi numele de bentonită.


                           Interacţiuni şi recomandări:


Bentonita nu este un medicament şi nu are efecte secundare sau contraindicaţii. Trebuie totuşi evitată  {in stare uscata} inhalarea şi contactul cu ochii. Pentru a-şi păstra proprietăţile benefice nu trebuie să vină în contact cu niciun metal. Produce efecte benefice sinergice prin administrarea internă împreună cu tărâţe de Psyllium.


Singurele atenţionări sunt următoarele: Dacă urmaţi un tratament medicamentos sau aveţi tensiune arterială mare, administrarea internă a bentonitei ar trebui supravegheată de medic,sau terapeut.


              Beneficii pentru sănătate:


1.       Curăţă şi detoxifică puternic ficatul, colonul, pielea;


2. Echilibrează bacteriile din tractul digestiv, elimină alergiile alimentare, intoxicaţia şi paraziţii;


3. Tratează ulcerele gastrice, colita, diareea, precum şi toate celelalte afecţiunile digestive;


4. Îmbunătăţeşte asimilarea nutrienţilor evitând anemia şi ajută la pierderea în greutate;


5. Tratează eficient infecţiile virale, artrita, cataracta, neuropatia diabetică şi alcoolismul;


6. Ajută la remineralizarea celulelor şi ţesuturilor, alcalinizează organismul;


7. Previne cancerul şi distruge celulele canceroase prin ridicarea PH-ului organismului;


8. Elimină radical toate formele de acnee şi întinereşte pielea;


9. Calmează orice tip de dureri, vindecă răni, înţepături de insecte şi muşcături de animale;


10. Protejează organismul împotriva radiaţiilor şi întăreşte substanţial întregul sistem imunitar.


Bentonita ofera o multime de beneficii pentru sanatate


Unele dintre nenumaratele beneficii pentru sanatate ale bentonitei sunt:


1. Curatirea ficatului, colonului si a pielii;


2. Echilibrarea bacteriilor din tractul      digestiv;


3. Imbunatatirea asimilarii nutrientilor; si


4. Intarirea sistemului imunitar.


In plus, bentonita poate, de asemenea, elimina alergiile alimentare, intoxicatia alimentara, colita, infectiile virale si parazitii.


Este un tratament eficient pentru artrita, cataracta, neuropatie diabetica, dureri, rani, diaree, ulcere gastrice, intepaturi de insecte si muscaturi de animale, acnee, anemie si alcoolism; este eficace in tratarea tuturor afectiunilor digestive si ajuta la pierderea in greutate.


Bentonita, de asemenea, remineralizeaza celulele si tesuturile, alcalinizeaza organismul si este foarte eficienta in protejarea organismului impotriva radiatiilor.


Bentonita contine montmorillonit (alumosilicat natural de magneziu, aluminiu si fier, din grupa mineralelor argiloase, moale, gras, absorbant, de culoare alba, folosit la purificarea diferitelor solutii, in industria textila, a cauciucului, cosmetica, alimentara etc.), mineralul primar considerat a fi responsabil pentru calitatile sale benefice. De asemenea, contine magneziu si aproximativ 67 de alte urme de minerale.


Proprietatile particulelor din bentonita si modul in care acestea sunt distribuite contribuie, in mare masura, la proprietatile curative ale bentonitei. Aceste particule contin o sarcina negativa care atrage toate tipurile de toxine si agenti patogeni, care includ bacterii, toxine, metale si pesticide, toate avand o sarcina pozitiva.


         Administrare internă:


     În prima lună, până organismul se adaptează, bentonita se administrează 3 zile şi apoi se fac 3 zile pauză, mai ales dacă aveţi o alimentaţie ce conţine multe toxine – junk food, grăsimi şi puţine legume/fructe.Se poate folosi si o data pe zi sau in cazuri mai urgente de 2 ori pe zi ,o data seara si o data dimineata…mai ales la inceput.Dar in acest caz se consuma multa,multa ,apa.


Se pune o linguriţă (de plastic sau lemn) de 10 grame,cu bentonită intr-o sticla cu gura mai larga (ex. nestea, granini), se agita bine si se lasa 10 – 12 ore. De preferinţă, se administrează dimineaţa pe stomacul gol (cu cel puţin o oră înainte de masă sau înainte de a lua suplimente şi plante aromatice sau medicinale) în scopul de a nu interfera cu absorbţia de substanţe nutritive şi elemente benefice. Ulterior mai beţi unul-două pahare cu apă. Doua pahare de cate 250ml…in total 500ml ,de apa.Începând cu a doua lună, se pot administra în fiecare dimineaţa una-două linguriţe de 10g, de bentonită, în mod similar.


     Mulţi terapeuţi recomandă administrarea bentonitei cu  tărâţe din seminte  de Psyllium,{2 lingurite}de 10g., precum şi consumul unei cantităţi mari de apa,in total-500ml asigurând hidratarea organismului în scopul de a contribui la prevenirea constipaţiei. Motivul pentru care bentonita poate conduce la constipaţie se datorează capacităţii sale de a absorbi de mai multe ori greutatea sa în agenţi patogeni şi toxine.


                   Administrare externă:


     Bentonita poate fi utilizată cu succes şi extern pentru afecţiuni precum: leziuni osoase şi musculare, dureri de cap, afecţiuni cutanate (inclusiv eczeme şi psoriazis), plăgi infectate, sindromul de tunel carpian, afecţiuni ale ochilor şi tum ori,ungerea cu o pasta facuta din argila si apa calda .Se lasa un timp pana se usuca…intre 30-50, minute, apoi intrati in cada cu apa fierbinte in care dizolvati si 200g de argila, tot asa pregatita in sticla
agitand-o pana se dizolva.


Pentru a pregăti baia, adăugaţi apă fierbinte gradual, pentru a se putea amesteca corespunzător. Bentonita se poate aplica şi local prin cataplasme care se ţin 2-3 ore sau comprese cu durata de cca. o oră pentru afecţiuni minore ale pielii. De asemenea, se poate utiliza ca mască cosmetică pentru faţă.20-30 minute.


         Compoziţie:


      Bentonita conţine montmorillonit (alumosilicat natural de magneziu, aluminiu si fier, din grupa mineralelor argiloase, moale, gras, absorbant, de culoare alba, folosit la purificarea diferitelor soluţii, in industria textila, a cauciucului, cosmetica, alimentara etc.), mineralul primar considerat a fi responsabil pentru calităţile sale benefice. De asemenea, conţine magneziu si aproximativ 67 de alte urme de minerale.


Compoziţie chimică: SiO2 61.21%, Al2O3 19.77%, Fe2O3 4.24%, MgO 2.37%, Na2O 2.24%, CaO 1.50%, K2O 0.59%, TiO2 0.15%, P2O5 0.06%, Mn2O3 <0.05%, V2O5 <0.05%, Cr2O3 <0.05%, BaO <0.05%, ZrO2 <0.05%, ZnO <0.05%, SrO <0.05% sursa informatiei http://www.okazii.ro/homeopatie/produse-bio/bentonit-sodic-pur-wyoming-cel-mai-eficient-detoxifiant-100g–a152773441


 Alte informatii despre,Cenusa, remediu terapeutic vechi de


milenii


Impachetari in cenusa vulcanica


    Cenusa vulcanica are si ea intrebuintarile ei terapeutice. impachetarea cu namol din cenusa vulcanica (bogata in vitamine naturale, minerale), ajuta la relaxarea muschilor, stimuleaza circulatia sangvina, inlatura si atenueaza durerile de orice natura. Este un tratament ideal pentru cei care sufera de reumatism, dureri cauzate de artrita sau cei predispusi la obosela. De asemenea, este eficient in eliminarea celulitei. Cenusa vulcania este cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca sursa de purificare pentru piele, elimina toxinele si hraneste pielea cu minerale. impachetarile cu namol de cenusa ajuta pacientele sa slabeasca sanatos, fara urme de vergeturi. O companie japoneza care produce cosmetice se bucura de fiecare data cand mai erupe un vulcan, deoarece are materie prima pentru creme si lotiuni. Firma Tengen utilizeaza cenusa vulcanica in compozitia produselor de infrumusetare, destinate ingrijirii pielii. Se pare ca ingredientul cel mai bun este cenusa veche de circa 400.000 de ani, sedimentata, pentru care sunt necesare sapaturi serioase. Dar si bunicile noastre foloseau cenusa din soba pentru frumusete. isi spalau mainile cu apa si cenusa, iar rezultatul era miraculos: mainile isi recapatau finetea.


Sfaturi practice


 – Cenusa din soba aruncata pe ogor il face roditor, fiind un ingrasamant natural deosebit.


– Presarata pe gheata, cenusa ne ajuta sa nu alunecam.


– Cenusa pusa peste vegetale aflate in putrefactie impiedica raspandirea mirosului greu si sufocant.


– Obiectele de arama devin ca noi daca sunt spalate in zeama de varza fierbinte si apoi frecate cu cenusa.


– Obiectele din cositor se spala in lesie preparata din cenusa de lemn, apoi se freaca cu faina amestecata cu sare.


– In traditia populara, cenusa de mac de gradina se intrebuinta la colorarea in verde.


              Pentru hipertensiune si hepatita


    Suspensia de cenusa vegetala se poate bea. Medicina populara foloseste cenusa de stejar in tratarea hipertensiunii. intr-un litru de apa clocotita se pun patru linguri de cenusa de stejar si se lasa o zi si o noapte. Se strecoara prin tifon si se bea timp de doua saptamani, cate 3 linguri, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. Dupa o pauza de 5 zile, cura se repeta. Prostatita se trateaza cu o lingurita de pulbere fina de cenusa de tei, infuzata in 200 ml api clocotiti, 5-7 minute sub capac. Se bea o data pe zi, timp de 7 zile. Daca luam crengute de visin cu muguri, dar fara frunze, le uscam si le ardem pe o tava de metal, aceasta cenusa amestecata cu apa clocotita si apoi racita, se poate trata hernia ombilicala. Se bea lichidul caldut de trei ori pe zi, cu 20-30 minute inainte de masa. Pentru hepatita, se ard samburi de masline, de struguri si samanta de cinepa. Se maruntesc radacini de stevie si rostopasca, apoi se incalzesc si acestea intr-un vas de tuci pana la carbonizare. Se mai iau si crengi de vita-de-vie uscate de un an si se ard la foc inabusit. Toate pulberile obtinute se amesteca in proportii egale. Pentru tratament, se ia cate o lingura rasa din acest amestec, intre mese, la trei zile. Cenusa se amesteca cu miere sau vin rosu natural.


•         Bai cu lesie


    Baile cu lesie sunt extraordinare pentru prevenirea si tratarea diverselor boli. Cenusa din lemn de stejar e buna pentru copii, dar e folositoare si celor aflati in convalescenta. Pentru ulcer varicos, se cern 500 g de cenusa de tei sau mesteacan si se toarna peste ea 5 litri de apa clocotita. Se strecoara prin trei straturi de tifon. Piciorul cu ulceratie se tine in lesie o jumatate de ora. Se mai pot pune comprese cu cenusa, vreme de doua ore. Pentru urticarie, de 2-3 ori pe saptamana, corpul se spala cu decoct de cenusa obtinuta din copaci de foioase, de preferat mesteacan. Un pahar de cenusa se toarna in 4 litri de apa rece, se aduce pana la punctul de fierbere si se ia de pe foc. Lichidul se lasa pentru limpezire timp de 24 de ore, apoi se strecoara prin vata sau prin filtrul de cafea si se pastreaza la rece. inainte de folosire, cantitatea necesara de decoct se dilueaza cu apa calduta, in proportii egale. Pentru dureri reumatice, intr-un vas emailat se amesteca parti egale de apa si cenusa de mesteacan. Se pune pe foc mic, 10-15 minute, apoi se infuzeaza 24 de ore. Un litru de infuzie limpezita se toarna in cada cu apa, in care bolnavul sta 10-15 minute. Dupa procedura, corpul trebuie frecat bine cu un prosop.


• 


Elimina arsurile acidului gastric…


    Cenusa din coceni, leac stomacal


    Pentru crampe, dureri de picioare, transpiratie excesiva, dereglari de circulatie sanguina, distonie vegetativ-vasculara: intr-o galeata cu 6-7 l de apa calda, se adauga un amestec din 1/3 pahar de sare si 2/3 pahar de cenusa de stejar sau mesteacan. Picioarele se introduc in galeata si se tin 15-20 de minute. In caz de intoxicatie cu ciuperci, se la o lingurita de cenusa obtinuta din pere de toamna. Dar ingredientul din care se prepara cenusa vegetala cea mai cautata in scop terapeutic este coceanul de porumb. Cocenii se lasa vreme de 3-4 saptamani la uscat in spatii aerisite. Apoi, se ard pe o tabla. Cenusa obtinuta se pune intr-un litru de tuica tare sau in alcool alimentar de 40 de grade. Se lasa sa stea vreme de 16 zile, agitand continutul cat mai des, dupa care se mai lasa 48 de ore nemiscata (pentru a se decanta) si se filtreaza. Se ia cate o lingura de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, contra gastritei hipo-acide, a indigestiilor si a fermentatiilor gastro-intestinale, contra diareei si a infectiilor colonului. Extern, preparatul se foloseste ca antiseptic si antiparazitar.Aceleasi calitati le are si Cenusa vulcanica…


•  Apa filtrata cu cenusa e cea mai pura


    Una dintre cele mai neasteptate calitati ale cenusii este ceea de purificator. in lacurile vulcanice, este cea mai pura apa, nu traieste niciun microorganism, practic e apa distilata. Aceasta se datoreaza cenusii vulcanice, un agent de sterilizare natural. Apa in care s-a decantat cenusa este apa pura. Putem si noi sa obtinem acasa o astfel de apa terapeutica cu conditia sa decantam foarte bine cenusa vegetalp de apa de baut. in gospodarie, cu ajutorul cenusuu se purifica si tuica. La fiecare litru de tuica se adauga 50 g carbune de lemn. in timpul zilei, tuica se agita puternic de 4-5 ori, apoi se lasa la limpezit 7 zile. Se filtreaza printr-un strat de vata invelita in tifon. Tot datorita proprietatilor dezinfectante, cenusa e recomandata persoanele predispuse la transpiratie excesiva. Se pune in incaltari un strat de pulbere fina de cenusa si se acopera cu doua straturi de tifon. Cenusa absoarbe mirosurile, de aceea e un bun dezodorizant. Se pune in dulap o cutie perforata sau un saculet cu cenusa. Acelasi efect are si cenusa asezata in frigider, in baie sau in debara. Cenusa are efect circa trei saptamani


   Cea mai buna pasta de dinti


     Cenusa amestecata cu apa e indicata la clatirea gurii, daca persoana sufera de afectiuni gingivale sau sangerari. Mai mult, cenusa tine loc de pasta de dinti, acesta fiind unul din secretele cu care oamenii din vechime reuseau sa-si pastreze dantura pana la varste inaintate. Compresele cu cenusa de vita-de-vie sunt un remediu eficient contra hemoroizilor. Cenusa ia durerile de guta, daca se amesteca cu seminte de in pisate si putina apa calda si se impacheteaza piciorul cu celofan. Negii dispar daca sunt tamponati frecvent cu lesie de frunze si scoarta de fag amestecata cu apa. Pentru dureri de cap, se fac bai calde de picioare cu sare si cenusa de lemn. Aceste bai atrag sangele spre picioare, slabind tensiunea de la cap. Ele au efect calmant nu numai in durerile de cap, dar si pentru durerile de gat si carcei. Previn accidentele cerebrale, in cazul in care se simte o tensiune puternica in regiunea capului. Baia de cenusa, mai precis cu lesie obtinuta dupa ce cenusa a stat in apa calda 12 ore, trateaza artrita polireumatoida. Emfizemul pulmonar se trateaza si el cu cenusa vegetala, in cure de cate o saptamana pe luna. Presarata pe picioare, cenusa din coji de nuci verzi inhiba cresterea firelor de par, aceasta fiind una dintre cele mai vechi trucuri cosmetice ale femeilor.


 Leac stomatologic


    Primavara, cand se taie vita-de-vie, se aduna crengile taiate, se usuca la soare si se ard pe o tabla sau in soba ca sa se faca cenusa. Zece grame din acest praf se adauga pentre un litru de vin. Vinul cu cenusa se pune intr-o sticla care sa se poata inchide bine si cu acest vin se spala pe dinti si se clateste bine gura inainte de culcare si dupa mese. Leacul este foarte bun pentru afectiuni orale: parodontoza, gingivita, carii, sangerari.


•  Lesia care spala orice pata


 


    Pentru rufarie se foloseste lesia in loc de detergent. Se pune intr-o galeata cenusa
, de cu seara, peste ea se toarna apa. Apa rezultata si folosita a doua zi spala bine orice pata, ba chiar dezinfecteaza lenjeria. Lesiei i se verifica taria in mod traditional astfel: se introduce in lichid un ou proaspat de gaina, iar daca aceata iese la suprafata, lesia e tare. Dar cenusa este ingredient de baza si in obtinerea sapunului natural, care nu necesita fierbere. Reteta e stiuta de femeile de la tara si astazi, care folosesc grasime, apa si cenusa. Cenusa mai e folosita la sate si ca leac contra fumatului. Se utilizeaza nu cenusa vegetala, ci aceea obtinuta din carbonizarea penelor de gaina sau rata, care se amesteca cu bicarbonat de sodiu. Se scoate tutunul din 3 tigari, se amesteca cu cenusa si se baga cu ajutorul acului inapoi in tigara. Fumatorul va incepe sa simta repulsie fata de viciul sau. De asemenea, cenusa este un ingredient cu valente magice, fiind prezent si in ritualurile crestine. Chiar si metaforic, cenusa face parte din viata noastra. Atunci cand incepem postul, spunem ca ne punem cenusa in cap. De fapt, acesta este simbolul umilintei pentru a ne curati de pacate.Deci cenusa -PURIFICA-.


• Sursa…Acestea sunt informatii din https://sites.google.com/site/elixirultineretii/farmacia-verde/cenusa


• 

 

You may also like