Home Reţete Tortilla spaniolă cu cartofi şi ceapă

Tortilla spaniolă cu cartofi şi ceapă

by B24
190 views

Ingrediente: 500 gr cartofi, 5 ouă, o ceapă mare, sare

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele subţiri. 


Se curăţă ceapa, se spală şi se taie felii.


Într-o tigaie se pune ulei la încins, la foc mic, se adaugă cartofii şi se lasă până se înmoaie.


Când încep cartofii să fie moi, se pune ceapa şi se amestecă cu grijă să nu se sfarme. 


Într-un bol se sparg ouăle şi se bat ca pentru omletă. Când ceapa devine sticloasă, se ia tigaia de pe foc şi cu un capac mare sau o farfurie întinsă se scurge uleiul de pe cartofi şi se pune deoparte.


Într-un vas se pun ouăle bătute, se adaugă cartofii şi ceapa cu grijă să nu se rupă, se presară sare, după gust şi se amestecă încet.


În tigaia încălzită se pune la foc mic compoziţia din vas şi la nevoie se mai adaugă ulei cât să nu se prindă tortilla de tigaie. 


Când s-a rumenit bine oul din compoziţie, cu o farfurie întinsă se întoarce pe cealaltă parte până se coace bine.


Se scoate pe o farfurie şi se ornează cu ceapă.


Se serveşte caldă cu salată sau murături.


Poftă bună!

You may also like