Top 6 alimente care scad colesterolul
Colesterolul este o problema destul de des intalnita, crescand foarte mult din cauza alimentatiei neadecvate si al stresului.
Spanacul
O jumatate de cana alimente bogate in luteina in fiecare zi distruge orice urma de colesterol rau, care poate cauza blocaje arteriale.Aceasta verdeata contine luteina, un pigment galbui intalnit si in galbenusurile de ou. Luteina ajuta la regenerarea celulara si la prevenirea imbatranirii.
Ovazul
Scade cu 5,3 procente colesterolul rau. Acest lucru se intampla datorita beta-glucan-ului, o substanta care absoarbe substantele nocive si ajuta corpul sa le elimine.
Vinul rosu
Un studiu condus de departamentul pe probleme de metabolism si nutritie de la Universitatea Complutense din Madrid arata ca cei care consuma vin in mod regulat au colesterolul cu 9 procente mai mic. La cei care il aveau extrem de marit, a scazut cu 12 procente.
Somon si peste gras
Acum s-a dovedit ca acest acid scade si colesterolul. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Loma Londa, cei care au inlocuit grasimile saturate cu omega 3 au un colesterol cu 4 procente mai mic. Substanta o gasesti in sardine, somon, hering si, in general, peste gras.
Avocado
Avocado este o excelenta sursa de grasimi mononesaturate, care scad colesterolul rau si il mentin pe cel bun. Aceste fructe sunt totusi bogate in calorii, asa ca foloseste-le cu moderatie.
Usturoiul
In afara faptului ca iti ofera zinc, usturoiul previne coagularea sangelui, reduce tensiunea si protejeaza organismul de infectii. .