Home Naţional Rețeaua de salvare a animalelor sălbatice rănite, unică în România! FOTO

Rețeaua de salvare a animalelor sălbatice rănite, unică în România! FOTO

by B24
325 views

Extinderea ecosistemelor urbane, agricultura, poluarea, dar şi alţi factori contribuie an de an la creşterea numărului de animale sălbatice afectate de întâlnirea cu „civilizaţia”. Experienţele de până acum a numeroaselor organizaţii din ţară arată că intervenţia de prim ajutor în cazul animalelor sălbatice rănite este o necesitate acută.

Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” în colaborare cu Asociaţia „Vets4Wild”, prin experienţa lor au reuşit să pună bazele acestei reţele naţionale. Centrul de Reabilitarea a animalelor sălbatice al Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” funcţionează de mai mulţi ani. Aici, diagnosticarea şi tratamentul este implementat de specialiştii Asociaţiei „Vets4Wild”, iar animalele sunt reintegrate în natură. În acest moment, în spaţiile Centrului din Tîrgu Mureş şi Sînsimion sunt tratate nouă păsări din speciile: cucuvea (Athene noctua), huhurez mare (Strix uralensis), codalb (Haliaeetus albicilla), erete de stuf (Circus aeruginosus), şorecar comun (Buteo buteo), şoim dunărean (Falco cherrug) şi un şoim al rândunelelor (Falco subbuteo). Cele mai multe dintre acestea vor fi eliberate în natură, altele vor rămâne aici din cauza gravelor răni pe care le-au suferit, motiv pentru care au fost incapacitate.

Reţeaua de salvare a animalelor sălbatice ne permite să intervenim în cel mai eficient şi rapid mod în diferite regiuni ale ţării. Numărul de telefon 0722 533 816 este disponibil zilnic şi va facilita comunicarea cu cei care găsesc animalele rănite. După primirea apelului, vom alege cea mai bună soluţie de intervenţie, fie prin deplasarea la faţa locului, fie prin contactul cu medicii veterinari din zona apelului.

După anamneza animalului, medicii veterinari vor decide dacă animalul va avea nevoie de recuperare pe termen lung şi dacă va fi admis în Centrul de reabilitare al Grupului Milvus. Titlu proiect: Înfiinţarea unei reţele naţionale pentru salvarea animalelor sălbatice rănite Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org 2 În sprijinul realizării reţelei au venit magazine pet shop din toată ţara, grădini zoologice şi mai multe asociaţii de salvare a animalelor din ţară, care prin afişarea posterului cu numărul de urgenţă, oferă informaţii folositoare pentru salvarea animalelor.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Costul total eligibil al proiectului „Înfiinţarea unei reţele naţionale pentru salvarea animalelor sălbatice rănite” este de 116.971,08 Euro, iar valoarea maximă a finanţării nerambursabile este de 105.198,68 Euro, adică 89,94 la sută din costul total eligibil estimat al proiectului.

You may also like