Pentru acest preparat aveţi nevoie de 6 pere foarte bine coapte, 300 gr făină, 200 gr zahăr, 4 linguri de ulei, un praf de copt, 2 ouă, un iaurt mare slab.
Mod de preparare:
Într-un vas mare se toarnă iaurtul şi se amestecă împreună cu zahărul.
Se adaugă uleiul, ouăle întregi, făina şi praful de copt stins cu puţin oţet.
Se amestecă până se obţine o compoziţie de consistenţă intermediară.
Amestecul se toarnă într-o tavă sau într-un vas termorezistent uns, în prealabil, cu puţin ulei.
Se curăţă perele şi se taie felii, apoi se pun peste compoziţie. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se coace prăjitura. Prăjitura se verifică dacă e coaptă, introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea e curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.
Se lasă la răcit, la temperatura camerei şi se taie felii.
Poftă bună!