Home Naţional Pozitia Verzilor la dezbaterea: “Problematica exploatării gazelor de şist din perspectiva siguranţei naţionale”

Pozitia Verzilor la dezbaterea: “Problematica exploatării gazelor de şist din perspectiva siguranţei naţionale”

by B24
163 views

Luni a avut loc la Sala Drepturilor Omului de la Palatul Parlamentului dezbaterea ”Problematica exploatării gazelor de şist din perspectiva siguranţei naţionale”. Organizatorul evenimentului a fost Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). 

          La această acţiune Partidul Verde a fost reprezentat de cei doi deputaţi, Remus Cernea şi Ovidiu Iane, iar Institutul Verde de Georgeta Ionescu.  

În ciuda faptului că reprezentanţii Chevron au fost invitaţi la dezbatere nicio persoană nu a fost prezentă din partea companiei.

           Preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a declarat: “Noi, Verzii, susţinem societatea civilă şi vom face toate demersurile politice pentru a promova ideile noastre şi pentru a ne opune tehnologiilor cu grad ridicat de risc şi impact negativ major asupra mediului şi a vieţii cetăţenilor, precum extragerea gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Este foarte important să continuăm protestele şi să creştem în intensitate cu acest gen de manifestări. Este la fel de important ca în aceste acţiuni de natură civică să implicăm şi politicieni. Proiectele industriale cu asemenea impact asupra mediului şi a comunităţilor locale, trebuie să beneficieze, în mod imperativ, de consultarea acestora (consultările necesare urmând a fi făcute la nivel naţional pentru proiectele de amploare). Vom utiliza pârghiile parlamentare şi politice, în general, pentru a ne opune acestei tehnologii. Noi, Verzii, susţinem asigurarea securităţii energetice a României din surse regenerabile de energie: câmpuri eoliene, panouri solare, biomasă, transformarea deşeurilor în energie şi alte surse regenerabile”.

       Georgeta Ionescu, reprezentând la această dezbatere Institutul Verde, a adăugat: “Vă imaginaţi că România are capacitatea de a măsura cât de nocivă este această tehnologie?  Toate studiile şi rapoartele prezentate în Parlamentul European şi la Comisia Europeană au dovedit că există riscuri. Cine îşi asumă aceste riscuri? (…) Mai trebuie adăugat că toate datele privind fondul geologic nu se comunică şi acest lucru are acoperire legală într-un articol de lege rămas neschimbat încă de pe timpul regimului comunist.”. 

 

 

You may also like