Home Medicina de acasă PLANTE CARE CALMEAZA DUREREA

PLANTE CARE CALMEAZA DUREREA

by B24
120 views

 



 

Durerea nu ocoleste pe nimeni, de aceea, cand ne doare ceva, automat intindem mana spre un calmant, algocalmin sau aspirina, deoarece stim ca o tableta sau doua isi fac imediat efectul si ne scapa de chin, mai ales cand si autosugestia functioneaza bine.





Reactiile adverse ale medicamentelor de sinteza ar trebui sa ne dea de gandit si, pornind de aici, de la raul pe care ar putea sa ni-l faca printr-un consum indelungat si constant, sa ne determine sa avem in casa plante la care sa apelam ori de cate ori este nevoie.





Plantele nu sunt toxice, nu dau dependenta si nici nu au reactii adverse, sunt destul de ieftine si la indemana, trebuie doar folosite si preparate dupa indicatii.





Despre salcie, chinezii spuneau ca este „arborele contra durerii”. Scoarta de salcie contine salicilina, care nu este altceva decat aspirina naturala. Ca si aspirina, scoarta de salcie calmeaza durerile reumatice sau de cap, scade febra, subtiaza sangele, nu are efectele secundare ale aspirinei de sinteza si nici nu provoaca tulburari gastro-intestinale.





Pentru calmarea durerilor se prepara un ceai din 30 de grame de scoarta maruntita, la un litru de apa. Se fierbe zece minute, dupa care se strecoara. Se pun comprese cu acest ceai pe zona dureroasa. Pulberea de salcie se obtine rasnind scoarta in rasnita de cafea. La nevoie, in caz de durere, se poate lua un varf de lingurita de pulbere, cu un pic de apa.





Pedicuta, o planta prea putin cunoscuta si folosita la noi, se recomanda in tratarea durerilor reumatice si a carceilor care, de regula, se manifesta noaptea, prin contractarea muschilor si dureri foarte mari.





Ceaiul de pedicuta nu se fierbe niciodata. Se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa fiarta, se lasa cinci minute la infuzat, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, de preferinta neindulcit. Se bea numai un singur ceai pe zi, nu mai mult.





Pentru calmarea durerilor reumatice ori a durerilor de sale, se poate face o pernuta umpluta cu pedicuta care, in caz de durere, se aplica pe locul dureros. Se recomanda ca planta sa fie inlocuita o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit, dar numai la umbra.





Cataplasmele cu cartofi cruzi, taiati felii ori dati prin razatoare, aplicate local, pot avea efecte benefice. Astfel, calmeaza durerile de cap si reumatice, arsurile, durerile in piept si gat, calmeaza tusea.





Leusteanul, planta aceea de un verde intens si puternic aromata, despre care cei mai multi dintre noi stim ca parfumeaza ciorba, se recomanda in tratarea tulburarilor digestive. Ceaiul de leustean topeste grasimile si elimina toxinele.





Daca te sacaie o durere de cap, stomac, oase sau masele, sau daca esti balonat si nu ai in casa plantele necesare si nici un analgezic sa te linisteasca, atunci apeleaza cu toata increderea la un masaj al palmelor.





Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa se trateze de dureri cu leacurile bunicii sau proceduri care sa nu aiba reactii adverse si nici sa nu creeze dependenta, asta numai sa vrem si sa avem incredere si rabdare. SANATATE!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           SURSA:ZIARE.COM.





 

 

You may also like