Home Reţete O reţetă pe zi: Saramură de pui

O reţetă pe zi: Saramură de pui

by B24
518 views

Vă e dor de mirosul de grătar? Astăzi vă oferim o alternativă pentru zilele noroase în care nu puteţi ieşi afară la un mic sau o bere şi trebuie să staţi in casă: saramura de pui.

Aveţi nevoie de 500 grame de carne de pui, 4-6 căţei de usturoi, 2 ardei graşi copţi, un ardei iute copt, 3 roşii de conservă sau coapte la grătar, o ceapă mică, o linguriţă de cimbru uscat, o linguriţă de sare, un sfert de linguriţă de piper, un sfert de legătură de pătrunjel şi 4 linguri de ulei.


După ce aţi preparat carnea la grătar, folosind o oală grill cu aburi, coaceţi carnea de pui după care tăiaţi-o bucăţele.  În 2 căni de apă se pun ceapa şi ardeiul copt, tocate în cubuleţe mici, cimbrul, sarea şi piperul. Se fierbe totul timp de 5 minute şi se adaugă condimente dacă e necesar. Se adaugă roşiile tocate mărunt, plus 3 linguri din sucul în care au stat în conservă, după care se mai fierbe 5 minute.


Se striveşte usturoiul şi se amestecă uleiul, în fir subţire, ca la maioneză, obţinând astfel o pastă, care se adaugă în oală, împreună cu pătrunjelul tocat fin, se mai dau 2-3 clocote, saramaura se toarnă fierbinte peste pui, se acoperă vasul, se lasă o oră la răcit şi se serveşte caldă cu mămăliguţă.


S-aveţi poftă!
sursa/foto: e-retete.ro


You may also like