O reţetă dietetică şi deosebit de gustoasă pentru cei care se luptă cu caloriile: sandviş de legume cu carne de pasăre.
Pentru această reţetă aveţi nevoie de: patru bucăţi de piept de pui sau curcan, un ardei gras roşu, unul galben, o vânătă subţire şi lungă, patru linguri de ulei de măsline, sare şi piper. Pentru vinegreta aveţi nevoie de patru fire de busuioc sau mărar tăiat mărunt, trei linguri de oţet, patru linguri de ulei de măsline şi muştar.
Pieptul de pui, ardeii şi vânăta se taie în bucăţi egale. Carnea şi legumele se pun într-un bol încăpător şi se toarnă peste ele uleiul, după care se acoperă cu un capac şi se lasă o oră sau două în frigider, să se marineze.
Toate ingredientele pentru vinegreta se pun într-un bol şi se mixează timp de 20 de secunde. Între timp încingeţi un grătar şi aşezaţi legumele şi carnea. Când sunt gata formaţi sanvişurile aşezând felii de vânătă, bucăţi de pui şi ardei câte un strat de fiecare alternând. Se serveşte cald sau rece, după preferinţe, stropit cu vinegreta. Poftă bună!
sursa/foto: savalaura.blogspot.com