Chiar dacă vara a trecut, cel puţin calendaristic, câteva roşii tot veţi mai găsi pentru a pregăti reţeta care urmează: roşii umplute cu orez.
Aveţi nevoie de 6 roşii, 150 g de orez cu bob rotund, o ceapă, un sfert de legătură de pătrunjel şi un sfert de legătură de mărar, o ceapă verde, două linguri de ulei, 50 ml ulei extravirgin de măsline, sare şi piper.
Se taie căpăcel din roşii şi se scobesc de miez, se presară sare şi piper în interior, iar pulpa scoasă se mixează în robot.
În cele două linguri de ulei încins se căleşte ceapa tocată mărunt, iar când se înmoaie se adaugă orezul; se prăjeşte şi el circa 5 minute până se rumeneşte, se adaugă pulpa roşiilor şi se aduce la fierbere, după care se trage tigaia de pe foc şi se condimentează cu sare şi piper după gust, în această etapă adăugându-se şi verdeţurile tăiate mărunt.
Roşiile vor fi umplute cu tot acest amestec, dar nu chiar până sus, astfel încât orezul să aibă loc atunci când se umflă. Roşiile se aşează într-o tavă, aproape una de alta, se toarnă trei sferturi de cană de apă fierbinte în tavă, se adaugă uleiul de măsline cu grijă aşa încât să ajungă şi pe roşii şi se presară puţină sare.
Tava se dă la cuptor la 220 C timp de 50 de minute, iar la scoatere, roşiile se stropesc cu sosul din tavă şi se servesc la temperatura camerei.
S-aveţi poftă!
sursa/foto: e-retete.ro