Home Reţete O reţetă pe zi: Plăcintă cu pui

O reţetă pe zi: Plăcintă cu pui

by B24
181 views

Nici măcar plăcintele făcute de bunica nu mai sunt ce-au fost. Globalizarea a lovit şi în acest domeniu, astfel că au apărut tot felul de noi sortimente, care deşi ar putea face pe mulţi să strâmbe din nas, sunt chiar foarte gustoase.

Trecem rapid peste nostalgie şi conservatorism şi vă recomandăm o reţetă de plăcinte în care vom pune nu măr sau doar brânză ci carne de pui.Este o reţetă simplă, dat fiind faptul că aluatul este de foietaj, aşa că nu o să aveţi de aşteptat ca acestă să crească.

Pentru plăcintă aveţi nevoie de un piept de pui întreg sau două pulpe de pui, o ceapă mare, o legătură de ceapă verde, 2-3 căţei de usturoi, 50 g de unt, 120 g ciuperci, 200 g cremă de brânză sau brânză dulce, o lingură frunze de pătrunjel tocat, o foaie de aluat foietaj, un ou bătut, sare şi piper după gust.

Pentru preparare, carnea trebuie călită în 2-3 linguri de ulei, la foc potrivit, până îşi schimbă culoarea, iar după ce se răceşte o puneţi deoparte.

Acelaşi lucru trebuie făcut şi în cazul usturoiului şi al cepei doar că acestea vor fi călite în unt şi peste ele se va adăuga ceapa verde şi ciupercile tăiate mărunt. După cinci minute la foc, lăsaţi conţinutul să se răcească timp în care întindeţi foaia de aluat pe o suprafaţă înfăinată pe care amestecaţi carnea cu crema de brânză, ceapa călită şi pătrunjelul verde cu sare şi piper. Puneţi cu o lingură toată compoziţia pe mijlocul foii, lăsând loc sus şi jos câte 10 cm.

Tăiaţi lateralele în diagonală până la compoziţie în fâşii de cca 2 cm şi trageţi fâşiile de aluat una peste alta alternând în cruce până jos. După ce aţi împachetat-o „trimiteţi-o” la cuptor, După 15 minute la 180 de grade scădeţi temperatura la 170 şi mai lăsaţi-o încă 15 minute până când devine crocantă şi aurie.

După ce se răceşte este numai bună de servit şi savurat. S-aveţi poftă!

sursa: savalaura.blogspor.com

You may also like