Home Reţete O reţetă pe zi: Plăcintă cu legume şi caşcaval

O reţetă pe zi: Plăcintă cu legume şi caşcaval

by B24
182 views

O reţetă delicioasă pentru un început de weekend sperăm noi călduros pentru iubitorii de plăcinte.

Pentru aluat aveţi nevoie de 200 de grame de margarină, 300 de grame de făină, un ou, un vârf de cuţit de sare, jumătate de plic de praf de copt şi câte o lingură de margarină şi făină pentru tavă. Pentru umplutură sunt necesari: trei ardei diferit coloraţi, două roşii, două cepe, doi dovleci, 50 de grame de caşcaval, sare, piper, 150 de grame de smântână şi două gălbenuşuri.

Pentru aluat se amestecă ingredientele necesare, se frământă până se omogenizează, după care se înveleşte în folie de plastic şi se bagă la frigider pentru jumătate de oră. Până se odihneşte aluatul la rece se taie ardeii fâşii, roşiile şi ceapa fellii, iar dovlecii în rondele. Masa de lucru se presară cu făină, iar aluatul se întinde sub formă de dreptunghi, mai mare decât tava.

Tava se unge cu margarină şi se tapetează cu făină, după care se aşează aluatul. Legumele se aşează în tavă şi se toarnă uniform smântâna amestecată cu gălbenuşurile, sarea şi condimentele. Plăcinta se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Când e aproape gata, tava se scoate şi se presară caşcaval ras după care se reintroduce pentru alte cinci minute în cuptor.Poftă bună!

sursa: bucatarul.ro

You may also like