Home Reţete O reţetă pe zi: Piept de pui marinat în iaurt şi curry

O reţetă pe zi: Piept de pui marinat în iaurt şi curry

by B24
252 views

Deşi nu mă dau în vânt după reţetele „made in India” aceasta mi-a atras atenţia de îndată ce am văzut pozele cu preparatul gata făcut. 

Pentru acest preparat aveţi nevoie de trei bucăţi de piept de pui, 200 de grame de iaurt, o lingură rasă de curry, un cub praf de usturoi, jumătate de lămâie, sare şi piper.

Iaurtul se amestecă cu usturoiul, cu curry, cu puţină sare şi piper şi se lasă jumătate de oră la rece. Pieptul de pui se taie fâşii grosuţe şi se stoarce lămâie peste ele, după care se lasă să se odihnească la rece jumătate de oră. Marinata din iaurt se toarnă peste bucăţile de pui, se amestecă bine şi se lasă la frigider cel puţin o oră.

După ce s-au odihnit bine în amestecul delicios, bucăţile de carne se pun pe beţişoare pentru frigărui şi se aşează pe grătar sau într-o tigaie teflonată fără ulei. Merge foarte bine cu salată de roşii, orez sau chiar cartofi. Poftă bună!

sursa: e-retete.ro

You may also like