În speranţa că vremea va fi de partea noastră şi vom putea savura în curând delicioasele sortimente de îngheţată în căldura soarelui, vă propun o reţetă de vară menită să scoată ce-i mai bun dintr-un fruct de sezon: pepenele galben.
Pentru această reţetă dulce aveţi nevoie de 500 de grame de pepene galben, 180 de grame de zahăr, 150 de mililitri de lapte, un ou, 500 mililitri de frişcă lichidă şi două pliculeţe de zahăr vanilat.
Zahărul vanilat se amestecă cu laptele, zahărul şi oul bătut uşor. Compoziţia astfel obţinută se pune la fiert, amestecând mereu până începe să se îngroaşe. Se lasă apoi la răcit, timp în care pepenele se taie bucăţele foarte mici sau se face piure. În compoziţia lăsată la răcit se adaugă pepenele proaspăt mărunţit alături de frişca bătută, amestecându-se uşor cu o spatulă sau o lingură din lemn.
Parfait-ul se toarnă într-o formă de chec şi se pune la congelator. După 3, 4 ore se scoate şi se amestecă energic pentru a nu face ace de gheaţă. Poftă bună!
sursa: savalaura.blogspot.com