Home Reţete O reţetă pe zi: Pâine prăjită cu usturoi cu dip de ceapă

O reţetă pe zi: Pâine prăjită cu usturoi cu dip de ceapă

by B24
246 views

Ce vedeţi mai jos este un mix din două reţete cu care o să vă faceţi musafirii să se lingă pe degete.

Pentru pâinea prăjită cu usturoi aveţi nevoie de o pâinică mică aplatizată, doi căţei de usturoi, trei linguri de unt la temperatura camerei, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de oregano, 5 fire de pătrunjel şi sare.

Untul se freacă cu ulei până devine o pastă moale, după care se adaugă usturoiul strivit, pătrunjelul tocat, oregano şi sarea. Pâinea se despică în două şi fiecare parte se unge cu un strat generos de unt aromat. Se aşează într-o tavă bucăţile de pâine cu partea unsă în sus şi se dau la cuptor la 250 e grade pentru 10 minute. După ce se răcoresc puţin, pâinile se taie pe lăţime felii de circa două degete grosime.

Acum vine partea interesantă: dip-ul de ceapă. Pentru sos aveţi nevoie de 200 de grame de iaurt, 100 de grame de smântână, un vârf de linguriţă de usturoi granulat, două cepe mari, două linguri de ulei, sare şi piper.

Ceapa se toacă şi se pune la călit în uleiul încins. Focul se dă la mic şi se lasă ceapa la caramelizat aproxmimativ 35 de minute, amestecând din când în când. Se scoate când e rumenă-aurie şi se lasă la răcit. Se amestecă iaurtul cu smântâna şi usturoiul, după care se adaugă ceapa caramelitază şi se drege cu sare şi piper. Se serveşte cu pâinea prăjită.

sursa: e-retete.ro

You may also like