Pentru această pâine deosebită aveţi nevoie de: două linguri de ulei de măsline, doi căţei de usturoi tăiaţi mărunt, 250 de grame de cartofi fierţi tăiaţi felii, o linguriţă de rozmarin tăiat, 50 de grame de parmezan ras, 350 de grame de făină cu agent de creştere, jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de praf de copt, 85 de grame de unt rece, tăiat cubuleţe, 150 grame de iaurt gras şi patru linguri de lapte.
Se încince uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşte uşor usturoiul 10 minute, după care se potriveşte cuptorul la 220 de grade. Se amestecă ingredientele solide, adăugându-se mai apoi cele lichide până rezultă un aluat. Se răstoarna pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă şi se întinde, formându-se un dreptunghi mare. Apoi se presară cartofii, rozmarinul tăiat, usturoiul şi se adaugă puţin de ulei şi mare parte din brânză. Se mai frământă de câteva ori şi i se dă o formă rotundă, după care se aşază într-o tavă de copt presărată cu făină.
Se presară deasupra brânza rămasă, rozmarinul şi se stropeşte cu uleiul rămas. Se coace timp de 25 de minute. Poftă bună!
Sursa/Foto: goodfood.ro