Trebuie să recunosc că reţeta aceasta mi-a lăsat gura apă de îndată ce am văzut imaginile cu preparatul gata. Vă invit să o încercaţi, cu siguranţă vă va bucura invitaţii sau familia.
Pentru ostropelul de pui aveţi nevoie de 500 de grame de carne de pui, pulpe inferioare de preferat, 100 de mililitri vin alb sec, o ceapă mare, un ardei gras, 500 de grame de roşii foarte coapte sau din conservă, patru căţei usturoi, un fir de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, două linguri de ulei şi pătrunjel.
Uleiul se încinge bine şi se prăjeşte pentru cinci minute pentru fiecare parte carnea de pui peste care se presară piper şi sare. Stingeţi cu vin şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit pentru alte 10 minute. După ce scoateţi pulpele din tigaie puneţi la călit ceapa şi ardeiul tocate mărunt pentru 5 minute. Se adaugă apoi roşiile decojite şi tăiate cuburi mici, cimbrul tocat mărunt şi dafinul. Se mai lasă pe foc circa 10 minute, până scade sosul.
Adăugaţi din nou pulpele, alături de o cană de apă şi căţei de usturoi striviţi. Se mai fierbe pentru încă 20 de minute, până când carnea este făcută. Se serveşte cu pătrunjel presărat şi cu mămăliguţă. Poftă bună!
sursa: e-retete.ro