Home Reţete O reţetă pe zi: Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

O reţetă pe zi: Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

by B24
361 views


Pentru această reţetă aveţi nevoie de: doi muşchiuleţi de porc, două linguri de muştar, o linguriţă de miere, doi căţei de usturoi, 100 de mililitri de vin roşu demi-sec, sare, piper, chimen, cimbru, rozmarin.

Muşchiuleţul se spală sub jet de apă şi se fasonează. Din sare, piper, chimen, rozmarin, cimbru, 50 de mililitri de vin se face o marinată cu care se masează bine carnea, după care se lasă la frigider minim o oră. Se bagă apoi carna la cuptor cu o foaie de dafin, puţină apă şi restul vin, împănată cu felii de usturoi, acoperită cu folie de aluminiu pentru timp de o oră.

După ce timpul s-a scurs, se scoate din tavă şi se unge muşchiulţul cu un amestec de muştar, miere şi cimbru, după care se mai dă la cuptor până prind o crustă bine rumenită. Poftă bună!

Sursa/foto: gustos.ro

You may also like