Home Reţete O reţetă pe zi: Mămăligă cu ochiuri învelite

O reţetă pe zi: Mămăligă cu ochiuri învelite

by B24
242 views

Ce poate fi mai frumos decât o duminică senină în care să ne întoarcem la tradiţional fie şi doar cu ajutorul unei reţete gustoase care te face să-ţi aduci aminte de mâncarea sănătoasă a bunicii? Vă propunem pentru mâine dimineaţă, la micul dejun de ce nu, o mămăliguţă mai specială, cu ochiuri învelite.

Aveţi nevoie de 350 de grame de mălai grisat, doi litri de apă, două linguriţe de sare, 100 de grame de unt, 200 de grame de brânză de burduf, 4-6 ouă, piper, boia, caşcaval ras şi smântănă. Primul pas îl constituie mămăliga pregătită pe foc mic. Când mămăliguţa e gata, se ia un vas termorezistent, se unge cu unt şi se aşează alternativ trei straturi de mămăligă şi două de brânză, presărate cu unt topit. 

Ultimul strat de mămăligă va beneficia de un tratament special: faceţi adâncituri cu o lingură înmuiată în unt topit în funcţie de numărul de ouă folosite. Cuptorul se potriveşte la foc mediu, se introduce vasul pentru câteva minute, până capătă o crustă uşor rumenită, după care se pune câte un ou crud în fiecare adâncitură. Ouăle se condimentează, se presară cu caşcaval după care se introduc din nou în cuptor. Mămăliguţa odată scoasă din cuptor se drege cu smântână din belşug. Poftă bună!

sursa: reteteculinare.ro

You may also like