Nemţii nu sunt pricepuţi doar la tancuri şi maşini ci pot fi şi nemaipomeniţi bucătari. O reţetă bavareză simplă şi gustoasă vă prezentăm şi noi astăzi: cremă bavareză de brânză.
E simplu, aveţi nevoie de 125 grame de brânză Camembert, 40 de grame de unt, o lingură de ceapă tocată foarte mărunt, o lingură de boia dulce, un sfert-o jumătate de linguriţă de chimen măcinat, un sfert de linguriţă de sare, un sfert de linguriţă de piper negru măcinat şi trei linguri de bere.
Se freacă brânză tăiată bucăţele cu untul, până devine păstoasă compoziţia. Se adaugă boiaua, sarea, piperul, chimenul şi ceapa după care se omogenizează. Se pune peste berea, amestecându-se după adăugarea fiecărei linguriţe, până ce compoziţia devine spumoasă. Se dă la frigider câteva ore, după care se serveşte presărată cu ceapă verde, alături de covrigi, ridichi şi…o bere rece.
S-aveţi poftă!
sursa/foto: e-retete.ro