Recomand cu căldură această reţetă, am încercat-o o dată şi a ieşit foarte bine!
Pentru chec de carne aveţi nevoie de: 500 de grame de carne tocată ca pentru chiftele (mai exact cu trei căţei de usturoi, un ou, verdeaţă, condimente, sare, piper şi două felii de franzelă înmuiate în apă şi stoarse bine), trei ouă fierte tare, caşcaval ras, verdeaţă, o lingură de unt şi una de pesmet.
Tapetaţi o tavă de chec cu unt şi pesmet şi puneţi jumătate din cantitatea de carne tocată, amestecată cu cele necesare pentru chiftele. Tăiaţi ouăle în jumătăţi pe lung, după care le aşezaţi una lângă alta pe mijlocul checului. Puneţi apoi şi restul de carne tocată, presărând deasupra caşcavalul ras şi verdeaţa. Se bagă la cuptor la foc mic pentru 45 de minute, o oră. Poftă bună!
sursa: gospodini.blogspot.com