Deşi nu mă dau în vânt după cartofi, această reţetă pare gustoasă. Astăzi vă propun: cartofi umpluţi, cu ce? Cum cu ce, cu bunătăţi!
Pentru această reţetă aveţi nevoie de 10-12 cartofi medii, 50 de grame de slăninuţă afumată, 200 de grame de kaizer, 200 de şuncă presată, o ceapă mare, 100 de grame de caşcaval ras, sare piper, o bucăţică de unt pentru uns tavă.
Cartofii se fierb întregi apoi se curăţă de coajă şi se taie în jumătate pe lung şi se scobeşte miezul cu ajutorul unei linguriţe. Separat se pune în cratiţă slăninuţa tăiată bucăţele mici alături de ceapă tocată şi kaizerul mărunţit. Când sunt toate prăjite se adaugă miezul scobit din cartofi pisat cu furculiţa şi condimentat.
Într-o tavă bine unsă cu unt se aşează jumătăţile de cartofi în care se pune o lingură bună din compoziţia făcută anterior, apoi peste fiecare cartof se aşează câte o feliuţă de şuncă şi caşcaval ras. Se dau la cuptorul încins pentru 10 minute, până se topeşte caşcavalul. Poftă bună!
sursa: gospodini.blogspot.com