Home Reţete O reţetă pe zi: buzunare savuroase

O reţetă pe zi: buzunare savuroase

by B24
219 views

O surpriză plăcută de duminică: buzunare pline de bunătăţi.

Pentru această minunăţie aveţi nevoie de patru felii de muşchi file de porc, groase de 1,5 – 2 centrimetri, 60 de grame de brânză mărunţită, o linguriţă de pastă de ardei iute, patru felii de măr, tăiate cubuleţe, două linguri de zahăr, un cubuleţ de unt, patru linguri de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc rupte bucăţele, o lingură de oţet balsamic, sare, piper, foi de salată verde rupte bucăţi.

Se încinge o tigaie mică şi se topeşte untul. Când este încins se caramelizează bucăţile de măr cu zahăr timp de 2-3 minute amestecând cu grijă. Într-un castronel se combină brânza cu pastă de ardei iute şi se adaugă bucăţile de măr caramelizate şi busuiocul, amestecând uşor.  

Feliile de carne se despică  (nu total!) ca să formeze nişte buzunare. Se îndeasă în aceste despicături mixtura de măr şi brânză şi se securizează cu scobitori. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie şi se prăjesc buzunarele de porc la foc mic-mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte.

Între timp se pune într-un castron salata verde, care se sărează, se piperează şi se stropeşte cu ulei şi oţet balsamic. Se serveşte carnea alături de salata verde şi de un vin alb, sec şi rece. 

sursa/foto: www.reteteleluiradu.ro

You may also like