Cura de argilă, modurile în care se poate tine şi prepararea apei argiloase.
Cura de bază se desfăşoară pe durata a trei săptămâni, timp în care se bea apa argiloasă foarte tulbure, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
După caz, cura argiloasă poate fi prelungită 1-2 săptămâni. Cura de întreţinere se continu până la 4-6 luni, timp de 10 zile consecutiv pe lună, în care se consumă doar o doză dimineaţa. În funcţie de vârstă, de stresul acumulat, de condiţiile de muncă şi de viaţa fiecăruia, cura de întreţinere poate varia între 15-20 de zile pe lună sau în cazuri exceptionale, câteva luni la rând fără întrerupere. Supradozarea nu are efecte secundare.
Prepararea apei argiloase
Într-un pahar de sticlă sau o cană de potelan se pun 150-200 de grame de apă de izvor, apă de fântână sau apă plată la care se adaugă un bulgăraş de argilă de mărimea unei nuci (5-6g). Argila sub formă de bulgăraş nu trebuie sfărâmăţată în apă deoarece ea se dizolvă singură. Pregătirea argilei se face din ajun, se lasă de seara până dimineaţa, când se amestecă apa cu spatula de lemn, şi se bea rapid apa argiloasă pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de micul dejun. Sedimentul se aruncă şi se pregăteşte apa cu argilă pentru masa următoare. Procedeul se repetă de trei ori pe zi astfel încât, argila să fie consumată înaintea meselor principale. Important este să se bea suspensia argiloasă, foarte tulbure înainte de mese, nu după mese. Persoanele care postesc sau care mănâncă numai dimineaţa şi seara pot consuma argila fară să consume nimic dupa aceea. În prepararea apei argiloase se flosesc doar unstensile din sticlă, porţelan sau lemn, NU plastic sau fier.