O reţetă de origine vietnameză uşor de gătit, numai bună pentru a face cunoştinţă cu creveţii.
Pentru creveţi cu curry aveţi nevoie de 16 creveţi decorticaţi şi curăţaţi, o linguriţă de amestec curry, un praf de sare, piper alb măcinat, două linguriţe suc de lămâie, un căţel de usturoi dat prin răzătoare, o jumătate de linguriţă de zahăr şi o ceapă verde tăiată bucăţi pe diagonală.
Sucul de lămâie se combină cu curry, sare, piperul, usturoiul şi zahărul până ce solidele se dizolvă. Se adaugă creveţii, se amestecă bine şi se acoperă castronul, lăsându-i la odihnă pentru 15 minute.
Se încinge o tigaie şi se adaugă creveţii cu marinada şi se prăjesc 3-4 minute până ce capătă culoarea roz-portocalie. Se adaugă ceapa verde şi se amestecă rapid, preţ de câteva secunde. Se pot servi cu tăieţei de orez. Poftă bună!
sursa/foto: www.reteteleluiradu.ro