Iubitorii de spanac sunt răsfăţaţi cu o aromă deosebită şi o mâncare sănătoasă.
Pentru cartofi dulci şi spanac la cuptor aveţi nevoie de: 300 de mililitri de smântână slabă, un căţel de usturoi, două fire de cimbru sau rozmarin, 250 de grame de spanac congelat, nucşoară, unt, 850 de grame de cartofi dulci, decojiţi şi feliaţi şi 25 de grame de brânză tare rasă.
Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade, iar smântâna usturoiul şi firele de verdeaţă se pun într-o cratiţă mică şi se încălzesc treptat până la temperatura de fierbere. Se opreşte focul, se condimentează şi se lasă să se infuzeze. Se pune spanacul într-o strecurătoare, se toarnă un ibric de apă fiartă şi se lasă să se scurgă preţ de câteva minute. Se stoarce de apă şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară proaspăt rasă.
Un vas termorezistent se unge bine cu unt şi se aşează jumătate din feliile de cartofi dulci pe fundul acestuia. Se aşează apoi un strat de spanac apoi cartofii rămaşi. Se toarnă amestecul de smântână printr-o sită pentru a se îndepărta usturoiul şi ierburile, după care se presară brânză. Se coace 45-55 de minute până se rumeneşte şi se înmoaie.
sursa/foto: www.gustos.ro