Frunzele de aloe, smântâna sau iaurtul şi ceaiurile reprezintă câteva modalitaţi de combatere a iritaţiilor pielii. Acestea se aplică direct pe piele, însă importantă este şi dieta, care trebuie să conţină multe fructe, legume şi lichide, pentru a ajuta pielea să se refacă.
Frunzele de aloe scoase de la frigider se decojesc, iar suprafaţa proaspăt curaţată se aplică pe pielea arsă de soare. Frunza de aloe conţine un gel rece care ajută la calmarea durerii şi hidratează pielea.
Se freacă bine trei caise coapte şi se bat cu două linguri de smântână. Amestecul se aplică pe piele, se lasă 5-10 minute, apoi se spală cu infuzie călduţă de ceai verde.
Sucul de lămâie ia durerea. Aplicat pe piele, sucul bogat în Vitamina C acţionează ca un astringent şi ia durerea cu mâna. La fel de bun este şi oţetul de mere cu miere. Pielea poate fi spălată cu ceai de pelin, coada-şoricelului, muşetel, frasin, gălbenele, plop negru, in, salcâm, soc, stejar, sunătoare.
Toate aceste ceaiuri sunt bune atât pe piele, cât şi consumate în cantităţi mari, pentru hidratare. Sursa: eva.ro
Consumaţi cât mai multe fructe şi legume sau faceţi suc natural din pulpa acestora. Efectele sunt benefice asupra sănătăţii şi grăbeşte vindecarea pielii.
Deasemenea, gelurile de dus care răcoresc pielea sunt foarte bune şi calmează zonele iritate de soare. În viitor pentru a evita arsurile solare, trebuie să vă hidrataţi foarte bine şi să folosiţi o cremă după plajă, în paralel cu crema de protecţie solară.