Home Social ”SHUNGITUL” -Piatra care VINDECA-

”SHUNGITUL” -Piatra care VINDECA-

by B24
182 views

Shungitul – piatra cu proprietati tamaduitoare

 

SHUNGITUL – tratament naturist pentru bolile sec. XXI


“Dorinta de a te vindeca face parte din tratament.” – Seneca

“Este uimitor: ucide si devoreaza tot ce dauneaza oamenilor si altor fiinte vii, dar in acelasi timp concentreaza si recladeste tot ce este bun pentru organism. Cercetatorii care au studiat Shungitul marturisesc unanim: este un miracol! ”

 Distribuitor pe Bistrita ,S.C. TERAPIA NATURALA S.R.L. -Comanda pentru Bistrita 0742 893804

Pentru a afla mai multe si viziona filme ,documentar din sursa ORIGINALA din RUSIA …intrati pe  www.shungit.ro

    Shungitul este o roca specifica, asemanatare carbunelui, care a primit aceasta denumire de la satul Shunga din Karelia, pe malul lacului Onega. Acesta este singurul loc in lume unde poate fi gasit shungitul. El are o structura amorfica, constanta in ceea ce priveste gravitatia, se caracterizeaza printr-o capacitate de reactie foarte ridicata in procesele termice, prin proprietati ridicate catalitice, este un bun conducator de electricitate si are o buna rezistenta chimica.

Structura shungitului este neobisnuita. Roca este un compozit, matrita caruia formeaza carbonul. Iata caracteristicile principale ale acestei roci: este activa din punctul de vedere al absorbtiei fata de celulele bactericide, de saprofitele patogene; particulele de shungit, indiferent de dimensiunea lor, au proprietati bipolare (ca urmare a acestui lucru se vorbeste foarte mult despre capacitatea acestei roci de a se combina cu toate substantele); are proprietati bactericide.

Petru I a probat proprietatile miraculoase ale rocii…

Proprietatile terapeutice ale shungitului sint cunoscute de mai bine de trei secole. Prima nota oficiala despre puterea minunata a acestei roci a fost facuta la inceputul secolului al XVII-lea si este legata de numele imparatesei Marfa Ivanovna. Fiind foarte grav bolnava, taranii i-au dat acesteia sa bea niste apa amestecata cu o piatra neagra, o apa cu care se vindecau ei de secole. Apa vie i-a ajutat imparatesei sa se vindece si sa dea nastere unui fiu (pina atunci ii murisera sapte copii).

Cercetarile facute mai tirziu au aratat ca apa are o putere foarte mare de a lupta cu anemia, cu hidropizia, cu bolile ficatului si cu multe alte afectiuni. Incercind pe pielea sa apa cu proprietati miraculoase, Petru I a poruncit sa se construiasca alaturi de izvor un palat si o statiune, care a devenit astfel prima statiune ruseasca si a primit numele de Apele martiene. Aflind despre proprietatile antiseptice unice pe care le avea piatra care ii dadea apei forta miraculoasa, Petru I a poruncit ca fiecare dintre soldatii sai sa poarte la git o bucata de shungit (aceasta denumire a aparut mai tirziu, in acele timpuri roca se numea piatra de ardezie).

Fullerenele – o forma deosebita a carbonului

La sfirsitul secolului al XX-lea, cercetatorii au explicat cauzele proprietatilor miraculoase ale shungitului. Acest mineral este alcatuit in principal din carbon, o parte insemnata din care este reprezentata de molecule de forma sferica – fullerenele. Fullerenele sint o forma deosebita a carbonului, care la inceput au fost descoperite in laboratoarele stiintifice in incercarea de a cerceta procesele care au loc in cosmos, iar mai tirziu au fost gasite si in scoarta terestra.

Pentru a intelege natura minunilor shungitului trebuie sa analizam putin mai amanuntit proprietatile fullerenelor. Pina nu demult, despre carbon se credea ca nu are decit trei forme de existenta – almazul, grafitul si carbinul. Aceste substante se deosebesc prin constructia lor.

Pe linga fullerenele unice, shungitul contine practic toate elementele tabelului Mendeleev. Prin interactiunea cu omul, shungitul elimina tot ceea ce este inutil, dar si adauga si restabileste acele elemente de care organismul uman are nevoie.

In acest fel, organismul isi echilibreaza treptat continutul de minerale, care permit tratarea multor boli cronice, restabilirea echilibrului energetic.

Necesarul de apa al organismului

O persoana bea aproximativ 750 de litri de apa. Metabolismul, mentinerea echilibrului caldurii, eliminarea toxinelor si a produselor descompuse, toate aceste fenomene sint insufletite de apa. Pierderea de catre organism a lichidelor se dovedeste a fi adesea mai periculoasa decit insuficienta produselor alimentare. Fara apa, mai ales in regiunile foarte calde ale planetei, omul poate supravietui nu mai mult de o saptamina, fara alimente insa poate rezista mai mult. Chiar si o zi petrecuta fara a bea apa se oglindeste asupra capacitatii de munca, asupra vointei, oboselii, moralului persoanei respective. Pentru mentinerea unui echilibru normal al apei, in perioada calda omul are nevoie de pina la 3 litri de apa pe zi, iar in perioada rece – pina la un litru si jumatate. In cazul unui efort fizic intens, lichidul necesar organismului ajunge pina la 4 litri pe zi.

Pentru ca apa pe care o bem patrunde in fiecare celula a organismului nostru, calitatile ei se dovedesc a fi mai importante decit calitatile produselor alimentare. Despre influenta apei potabile asupra organismului vorbeste un exemplu simplu: in calatorii, omul se loveste adesea de probleme digestive, de oboseala, cauza carora nu este decit schimbarea apei. Fiind adaptat la continutul apei de acasa, organismul aminteste de fiecare data echilibrul determinat al substantelor din apa pe care o bem zilnic si reactioneaza la cele mai mici schimbari ale acestui continut.

Necesitatea de apa a organismului unui copil este esentiala. Daca in medie, o persoana adulta, cu greutate de 60 de kilograme, are nevoie de 30 de mililitri de apa la un kilogram de masa corporala, pentru un copil cu o greutate de 10 kilograme este nevoie deja de 100 de mililitri de apa, iar pentru un micut de 5 kilograme – de 150 de mililitri de apa la un kilogram de masa corporala. In acelasi timp insa, organismul copilului este mai sensibil la actiunea elementelor daunatoare care se gasesc in apa.

Pentru un echilibru natural, beti un pahar cu apa inainte de masa

Una dintre functiile cele mai importante pe care le indeplineste apa in organism este participarea la digerarea alimentelor si aprovizionarea celulelor cu substante hranitoare. S-a dovedit ca, de exemplu, pentru digerarea a 100 de grame de carne este nevoie de minimum 80 de mililitri de apa. Bind aceasta apa cu putin timp inainte de a minca, omul isi imbunatateste fondul normal al digestiei. Fara aceasta nu este posibila o asimilare normala a aminoacizilor din albuminele alimentare. De mult mai multa apa este nevoie pentru digerarea mincarurilor grase. Dietologii considera ca pentru asimilarea unei molecule de grasime este nevoie de trei molecule de apa. Tocmai de aceea, dupa consumarea mincarurilor grase fara o cantitate suficienta de lichid apare adesea senzatia de sete.

Insuficienta de apa in digerarea alimentelor conduce la aceea ca aceasta apa este eliminata din organism, fiind provocata in acest fel degradarea si ingrosarea singelui. Numai in acest moment, semnalul ajunge la creier, iar omul simte setea care este semnul ca in organism se observa o tulburare de natura fizica, tulburare ce trebuie indreptata in cel mai scurt timp.

De aceea, pe cei care se tem intr-adevar pentru sanatatea lor dietologii ii sfatuiesc sa bea cu putin timp inainte de masa un pahar de apa, care va mentine in organism un echilibru normal al acizilor. Acest lucru se refera la cei in al caror regim alimentar domina in mod traditional produsele care formeaza acizi – carne, piine, zahar. Consumarea unei ape potabile de buna calitate poate sa indrepte insuficientele in regimul alimentar si sa previna aparitia multor tulburari clinice.

Cele mai multe boli se transmit prin apa…

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, apa contine 13.000 de elemente potential toxice, 80 la suta dintre boli transmitindu-se prin apa. Din cauza acestor boli, pe planeta noastra mor aproximativ 25 de milioane de persoane anual.

apa infectata -cauza-nbolnavirilor

Impuritatile din apa pot fi impartite in trei grupe. In prima dintre aceste grupe intra substantele solubile in intregime, care se gasesc in apa sub forma unor molecule sau ioni diferiti. Dupa aspectul exterior, aceasta apa nu poate fi deosebita de cea purificata, lipsita de impuritati. Prezenta acestor substante se poate stabili numai cu ajutorul unei analize chimice. Dizolvate in apa se gasesc multe gaze, saruri de sodiu, potasiu, calciu, fier. Apa de ploaie sau cea obtinuta prin dezghetarea zapezii contin urme de diferite ierbicide, pesticide.

In cea de-a doua grupa intra impuritatile formate in apa asa-ziselor sisteme coloidale. Particulele acestor impuritati constau din conglomerate de molecule. Aceste conglomerate sint atit de mici incit nu pot fi vazute decit la microscopul electronic. In aceasta stare se pot gasi in apa substante de origine organica sau minerala si, de asemenea, virusii.

Cea de-a treia grupa de impuritati este formata din depuneri. Acestea pot fi particule de nisip, argila, produse ale activitatii vitale a organismelor vii, bacterii.

– Dezinfectie….!?!?

Influenta agentilor toxici asupra organismului

Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au stabilit ca multe dintre boli si decese pot fi evitate cu ajutorul unui mijloc ieftin – consumarea de catre populatie a unei ape potabile purificate.

Ce apa poate fi numita valoroasa din punct de vedere biologic ? Pe de o parte, concentratia componentelor chimice din apa nu trebuie sa depaseasca niste norme bine determinate. Pe de alta parte, pentru unele legaturi chimice exista si un prag minim al lipsei de pericol. Consumarea frecventa a unei ape cu deficit de calciu, magneziu, acizi organici, iod, fluor influenteaza organismul nefavorabil si duce la aparitia diferitelor boli. De exemplu, deficitul de fluor duce la aparitia cariei, iar insuficienta de iod contribuie la aparitia afectiunilor glandei tiroide.

In ultimii ani, problema poluarii izvoarelor de apa a devenit deosebit de importanta. Substantele daunatoare sint capabile sa se acumuleze in organism provocind cele mai diverse boli, mergind chiar pina la cancer. In rindul acestor substante daunatoare intra in primul rind metalele grele – plumbul, staniul, arsenicul, cadmiul, mercurul, cromul, cuprul, zincul. Ionii metalelor se dizolva in apa, intra in organism si actioneaza asupra fermentilor, tulburindu-le activitatea, avind consecinte neurologice grave. Oboseala permanenta se dezvolta sub influenta intoxicarii cu plumb, iar anomaliile psihice si copiii cu malformatii congenitale apar ca urmare a intoxicarii cu mercur.

Influenta impuritatilor asupra aparitiei bolilor

Metalele grele (plumbul, mercurul, cadmiul, zincul, nichelul, cromul) provoaca aparitia aterosclerozei, a hipertensiunii arteriale, inflamarea organelor care produc singele (maduva osoasa), pierderea acuitatii vizuale.

Impuritatile radioactive (uraniul, plutoniul, strontiul, cesiul) provoaca aparitia afectiunilor oncologice, modificari genetice, slabirea sistemului imunitar, deformatii congenitale la copii, fragilitatea oaselor copiilor.

Substantele anorganice (azotul, fosforul) provoaca cresterea in caile de circulatie a apei si in fintinile arteziene a unor alge albastru-verzui, care prelucreaza toxinele si se supun foarte greu filtrarii. Patrunzind in organism, ii ataca imunitatea.

Depunerile din canalizari (diferite substante toxice, microbi) provoaca gastroenterita, hepatita, miocardita, meningita, poliomielita.

Substantele anorganice daunatoare (clorul, fluorul, bromul, cloroformul) provoaca aparitia unor boli, cum ar fi: nefrita, hepatita, o rata ridicata a mortalitatii la nastere, toxicoze in timpul sarcinii si anomalii innascute ale copilului, slabirea sistemului imunitar, afectarea functiilor reproducatoare la femei si barbati, afectiuni oncologice ale organelor interne.

Substantele de natura sintetica (ierbicide, pesticide, nitrati, nitriti) conduc la scaderea cantitatii de oxigen in apa, ceea ce este o cauza a mortii pestilor si a infestarii apei cu o microflora care provoaca boli.

Mijloace de purificare a apei

Cel mai raspindit mijloc de purificare si de dezinfectare a apei este fierberea. Dupa cum au aratat date de ultima ora, aceasta metoda foarte veche omoara intr-adevar bacteriile, dar in acelasi timp, prin fierbere creste concentratia de nitrati, de saruri, de metale grele. Este important si faptul ca, prin fierbere, calciul, sodiul, magneziul, fluorul si alte substante necesare organismului se depun. Astfel, apa devine moarta, partial inutila pentru organism. Acest lucru este deosebit de important pentru copii – de acesta depind cresterea, dezvoltarea corecta, formarea oaselor. Bolile oaselor, cariile, osteoporoza, bolile digestive, ale singelui, toate aceste afectiuni pot fi evitate prin folosirea unei ape potabile filtrate corespunzator.

Un alt mijloc de purificare a apei este folosirea clorului. Dupa cum s-a demonstrat de catre stiinta insa, clorul este periculos pentru sanatatea omului. Folosirea filtrelor domestice este unul dintre cele mai bune mijloace de purificare a apei, dar si in acest caz este nevoie de foarte multa atentie.

Purificarea apei cu ajutorul shungitului

Shungitul are capacitatea de a purifica apa practic de toate substantele organice (incluzind aici si produsele pe baza de petrol, si pesticidele), de multe metale si nemetale, de bacterii si microorganisme.

Apa curata si moale a riului Onega din Rusia, de pilda, care corespunde celor mai severe cerinte de igiena si care poate fi bauta fara nici un fel de filtrare prealabila, este consecinta interactiunii de mii de ani a apei cu shungitul.

Proprietatile terapeutice ale apelor martiene sint puse pe seama rocilor de shungit prin care trec aceste ape. Este vorba despre faptul ca cremenele, magneziul, sulfatii metalelor, fara sa mai vorbim despre fier, care se gasesc in aceste ape pot fi descoperiti si in apele altor izvoare contemporane. Printre altele, apele martiene nu au insa un analog in ceea ce priveste actiunea lor asupra organismului uman si, de aceea, proprietatile lor terapeutice sint atribuite in zilele noastre shungitului, mai exact bucatilor de carbon vechi care intra in apa prin interactiunea apei cu aceasta roca.

Producerea industriala a filtrelor pe baza de shungit a inceput in anii ’90. La inceput, efectul acestei ape a fost verificat pe animale si s-a ajuns la concluzia ca apa cu shungit nu este deloc toxica.

Dupa aceea, Academia Militara Medicala din Rusia a cercetat, pe parcursul a citiva ani, efectul acestei ape asupra bolnavilor. S-a dovedit ca aceasta apa poate fi bauta fara a fi fiarta, cu atit mai mult cu cit prin fierbere, in apa obisnuita, creste de multe ori cantitatea de substante daunatoare.

Cercetind apa care trece printre rocile de shungit, savantii au demonstrat proprietatile bactericide ale acesteia. In timpul experimentelor, in apa s-a amestecat fie praf de shungit, fie bucati de roca. In acelasi timp, apa a fost infectata cu microbii streptococului din grupa A (cel care este agentul patogen al anghinei, scarlatinei, reumatismului) si ai streptococului din grupa D (enterococul). Experimentele au demonstrat ca apa amestecata cu shungit are dupa trei zile proprietati bactericide insemnate in ceea ce priveste aceste microorganisme. La o jumatate de ora dupa cufundarea in apa cu shungit, concentratia streptococului din grupa D a scazut de 10 pina la 100 de ori, iar a celui din grupa A de 900 de ori, fata de indicatorii initiali.

Profilaxia afectiunilor si apa cu shungit

Shungitul purifica apa de impuritati (nitrati, nitriti, excesul de cupru, mangan, fier), limpezeste apa tulbure, elimina gusturile particulare, mirosurile. Shungitul indeparteaza de asemenea din apa metalele grele, substantele organice. El satureaza apa cu saruri de calciu si magneziu, microelemente, pina la concentratia optima pentru organismul uman, dezinfecteaza apa fara adaugarea clorului sau folosirea razelor ultraviolete. Aceasta roca, pe linga toate aceste calitati, ii confera apei proprietati unice terapeutice.

Apa cu shungit este recomandata in profilaxia si terapia multor afectiuni, dintre care enumeram: anemia, alergiile de diferite tipuri, astmul bronsic, gastrita, dispepsia, bolile de rinichi, bolile de ficat, pietrele la fiere, afectiunile vezicii biliare, in cazul sistemului imunitar afectat, bolile glandei tiroide, raceli, afectiuni cardiovasculare, colecist, sindromul oboselii cronice.

Apa cu shungit devine astfel nu o simpla apa de baut, ci o solutie molecular-coloidala cu fullerene, care face parte dintr-o noua generatie de mijloace profilactice si de tratament, care au o actiune pe mai multe planuri asupra organismului. Unul dintre aceste exemple este influenta antihistaminica pe care o are apa cu shungit. S-a demonstrat ca prin consumarea acestei ape nivelul de histamina din singe (histamina joaca un rol important in dezvoltarea majoritatii afectiunilor alergice) scade considerabil.

Intr-unul dintre sanatoriile rusesti de tratare a copiilor alergici, apa cu shungit se folosea pentru prepararea mincarurilor, dar si pentru unele bai cu inhalatii.

Baile cu apa cu shungit sint recomandate pentru tratarea si profilaxia urmatoarelor afectiuni: alergie, varicela, matreata, caderea parului, afectiuni ginecologice, hipertensiune, boli ale tubului intestinal si digestiv (dispepsie, gastrita, enterita, colita), boli ale vezicii biliare, pietre la fiere, acnee, bolile singelui si limfei, pietre la vezica urinara, afectiuni ale sistemului urinar, ale rinichilor, afectiuni nervoase, psihice, depresie, stres, boli ale glandei tiroide, raceala, afectiuni cardiovasculare, sindromul oboselii cronice.

Cum se obtine apa cu shungit

Apa filtrata in prealabil se varsa intr-un vas emailat sau din sticla si se pune in ea o roca de shungit de orice forma si marime (in proportia – 100 de grame de roca la un litru de apa). Dupa o jumatate de ora, apa va dobindi proprietati antibacteriene, iar dupa trei zile va capata toate proprietatile terapeutice despre care am vorbit mai sus. Tinerea shungitului in apa mai mult de trei zile nu este recomandata, pentru ca apa pregatita in acest fel poate avea reactii adverse. Apa se pune intr-un alt vas, iar bucata de roca poate fi folosita din nou. Nu va speriati de culoarea neagra a acestei ape, pentru ca dupa citeva minute ea se va limpezi.

Folosirea apei cu shungit sub forma de bautura si pentru pregatirea mincarurilor poate vindeca afectiunile organelor digestive, ale sistemului muscular si osos, ale sistemului nervos, ale celui circulator. In scopuri terapeutice se recomanda consumarea a nu mai putin de trei pahare cu apa cu shungit pe zi.

Baile cu shungit imbunatatesc starea psihica

Pentru pregatirea baii, bucata de shungit (200 de grame pentru o baie) se impacheteaza intr-o pinza din bumbac si se pune sub jetul de apa foarte fierbinte. Asigurati-va apoi ca particulele de shungit au patruns in apa. Baia trebuie sa dureze 25-30 de minute si trebuie facuta cu o ora inainte de somn. Dupa baia cu shungit, omul isi recapata curajul. Are loc o purificare a canalelor energetice, apare senzatia de libertate in miscari, miscarile devin mai usoare. Baile cu shungit sint foarte recomandate pentru imbunatatirea dispozitiei sufletesti: cu ajutorul bailor se inlatura oboseala, creste capacitatea de munca, se imbunatateste circulatia sangvina. Inainte de baie este recomandat un dus igienic, iar suprafata baii trebuie dezinfectata.

Folosirea apei cu shungit in scopuri cosmetice

Spalarea zilnica cu apa cu shungit catifeleaza pielea, ii creste elasticitatea, ii reda aspectul sanatos si tinar. Aceasta procedura simpla, prin folosirea ei regulata, va poate ajuta sa scapati de acnee si inflamarile tenului, de asemenea impiedica descuamarea pielii si inrosirea acesteia.

Clatirea regulata a parului cu aceasta apa ii confera parului stralucire si il face mai matasos, de asemenea stopeaza caderea parului, previne alopecia, intareste radacinile, dar va scapa si de matreata.

Comprese si gargara cu apa cu shungit

Pentru a pregati o compresa este suficient sa inmuiati o bucata de tifon in apa cu shungit si sa o aplicati pe locul dureros, pentru una-doua ore. Compresele grabesc vindecarea ranilor, taieturilor, bataturilor, zgirieturilor, contribuie la o cicatrizare mai grabnica a arsurilor. Cu ajutorul acestor comprese se trateaza artrita, artroza, varicele.

Pentru gargara trebuie sa folositi apa in care a stat o bucata de shungit trei zile; aceasta apa trebuie sa fie calduta, nu fierbinte. Gargara cu apa cu shungit este recomandata in cazul afectiunilor gitului, impotriva racelii, inflamatiilor gingiilor, in stomatita.

You may also like