Pizza de familie este o pizza pentru toată familia, cu salam, cabanoşi, şuncă presată, ciuperci, caşcaval, ouă.
Ingrediente:
Blat (aluat):
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- 2 pahare apă călduţă
- 1/2 cub de drojdie
- făină cât cuprinde
Se face aluatul (puţin mai moale) şi se bagă la congelator 5 minute.
Umplutura:
- ½ baton de salam
- 4 cabanoşi
- 300g şuncă presată
- cutie (mica) de ciuperci
- cutie (mica) de roşii
- 4 ouă
- 250g caşcaval (brânză)
- sare şi piper
Mod de preparare:
- Se taie cubuleţe sau feliuţe (cum doreşte fiecare) salamul, cabanoşii, şunca presată, ciupercile, roşiile se zdrobesc şi se formează o pastă;
- Ouălele se bat, caşcavalul se rade;
- Se ia o tavă mare şi rotundă, se unge cu (puţin) ulei, se pune aluatul (scos de la congelator) aşa rece şi se întinde direct în tavă (cât este tava de mare);
- Se pun pe rând salamul, celelalte, iar la sfârşit caşcavalul (brânza) ras;
- Timp de coacere 30–45 minute.