Ingrediente: 200 gr paste, 2 conserve de ton mărunţit în ulei, 2 gogoşari, busuioc, 3 căţei de usturoi, sare, piper.
Mod de preparare:
Într-o oală se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se pun pastele amestecând din când în când. Se lasă la fiert, la foc potrivit, până devin moi.
Gogoşarii şi căţeii de usturoi se spală şi se toacă.
Se ia din surplusul de ulei din conserve şi se pune într-o tigaie, la încins. Se adaugă gogoşarii şi usturoiul şi se lasă la călit, la foc mic, amestecând din când în când, până gogoşarii se înmoaie.
Când pastele sunt fierte, se scurg de apa fierbinte într-o strecurătoare şi se spală sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
Într-un castron se pun pastele, gogoşarii împreună cu usturoiul, tonul, se condimentează cu sare şi piper şi dacă doriţi cu puţină zeamă de lămâie.
Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte ca atare.
Poftă bună!