Home Educaţie 13 August – Ziua informării preventive

13 August – Ziua informării preventive

by B24
198 views

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”. 

          Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

         Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud organizează şi desfăşoară în perioada 01-13.2013 activităţi comune de informare preventivă împreună cu reprezentanţii E-on România.

          Astfel, marţi 13 august a.c., începând cu ora 10.00, sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al Judeţului, Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, Secţiei de Pompieri Năsăud, Gărzii de Intervenţie Beclean, Gărzii de Intervenţie Sîngeorz–Băi şi Gărzii de Intervenţie Prundu Bîrgăului îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

           De asemenea, la sediul SC TRANSMIXT SA cu sediul în municipiul Bistriţa, str. Sigmirului şi la sediul KAUFLAND din municipiul Bistriţa, calea Moldovei, vor fi organizate puncte de informare preventivă.

          I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă”, al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii pro-active în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

           În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

          Rolul informării preventive este foarte însemnat, astfel prin noua abordare privind sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă se urmăreşte dezvoltarea la nivel naţional a unei concepţii integrate de conştientizare a publicului, precum si a factorilor de decizie si a celorlalţi actori implicaţi pentru cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri specifice, a măsurilor de prevenire a acestora, precum si a comportamentului de adoptat în cazul producerii lor. O astfel de concepţie este necesară pentru a crea o societate bine informată şi rapidă în reacţii.

You may also like