Ingrediente pentru pandişpan: 7 linguri de făină, 4 linguri de ulei, esenţă de rom, 5 ouă, 250 gr zahăr. Pentru umplutură: 500 gr mere, 250 gr zahăr, coaja de la o lămâie, 2 pachete budincă de vanilie, 1 litru de lapte, 2 pachete de praf de frişcă, 2 pachete de întăritor de frişcă, 2 pliculeţe de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se pregăteşte budinca exact după cum scrie pe ambalaj.
Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe ambalaj împreună cu pliculeţele de întăritor de frişcă şi zahăr vanilat. După preparare, se lasă la răcit.
Se curăţă merele şi se dau prin răzătoarea mare, păstrându-se sucul rezultat.
Într-o tigaie antiaderentă se pun merele cu tot cu suc (dacă nu aveţi tigaie antiaderentă, se poate turna o cană de apă), împreună cu 250 gr de zahăr, coaja rasă de la lămâie şi se pun la foc mic până merele se înmoaie (dacă aţi folosit apă, până aceasta se evaporă). Se lasă la răcit.
Se prepară pandişpanul astfel: într-un vas, ouăle se freacă cu zahărul.
Apoi se adaugă uleiul, făina şi esenţa de rom, după gust şi se omogenizează.
Într-o tavă, unsă în prealabil cu unt, se pune compoziţia de pandişpan şi se bagă în cuptorul în prealabil încins, la foc potrivit, până se coace. Apoi, se lasă la răcit.
Într-un bol mare se amestecă merele cu sucul rămas şi cu budinca.
Această compoziţie se întinde peste pandişpanul răcit.
Deasupra se adaugă frişca.
Se lasă la rece.
Poftă bună!