Azi vă propun o reţetă gustoasă, menită să vă îndulcească ziua.
Pentru ştudel de dovleac aveţi nevoie de 600 de grame de dovleac ras, 150 de grame de zahăr, 50 de grame de unt, un ou, câteva foi de plăcintă şi scorţişoară. Dovleacul ras se pune în jumătate din cantitatea de unt şi se călesc împreună cu zahărul şi scorţişoara. Cantitatea de zahăr nu este bătută în cuie, amestecul trebuie gustat şi ajustat în funcţie de cât de dulce este şi dovleacul. Acesta se ţine pe foc până când zahărul s-a topit, iar zeama a scăzut, după care se lasă la răcit.
Foile de plăcintă le ungi între ele cu restul de unt topit, iar pe lăţimea foii se pune jumătate din compoziţie, se rulează şi se îndoaie la capete. Operaţiunea se repetă şi cu restul compoziţiei. Cele două suluri se aşează într-o formă niţel adâncă şi tapetată cu hârtie de copt, se ung cu puţin ou bătut şi se pudrează cu zahăr. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru o oră. Poftă bună!
sursa/foto: gustos.ro