Nu mă dau în vânt după shaorma decât după cea foarte bună, cum rar se găseşte în oraşul nostru. Ideea de a o prepara acasă mă încântă, pentru că poţi să ţi-o faci după propriul gust.
Pentru reţeta de shaorma de casă pe care am găsit-o aveţi nevoi de două ouă, o cană de apă, 100 de grame de iaurt, făină cât cuprinde, un praf de copt, sare şi puţin unt. Pentru umplutură puteţi folosi: o varză mică, oţet, ulei, sare, piper, jumătate de kilogram de cartofi, ulei pentru prăjit, două pulpe de pui, iar pentru sos: smântână, ulei, usturoi, sare, ketchup şi muştar, în funcţie de preferinţe.
Se amestecă bine ingredientele pentru clătite în tigaia unsă cu unt şi se prăjesc pe rând până se termină compoziţia. Pulpele se condimentează cu sare şi priper şi se pun pe grill sau grătar până se rumenesc bine, apoi se taie şuviţe. Varza se mărunţeşte şi se drege cu ulei, oţet şi sare. Cartofii se curăţă, se taie felii şi se prăjesc în ulei.
Dacă optaţi pentru sosul menţionat anterios curăţaţi 3-4 căţei de usturoi, îi pisaţi bine cu puţină sare şi îi mestecaţi cu 2-3 linguriţe de ulei şi smântână.
Urmează asamblatul shaormei: se pune pe o clătită un strat de salată, unul de cartofi prăjiţi, câteva şuviţe de carne şi 2-3 linguri de sos. Clătita se împătureşte cu grijă şi…. poftă bună!
sursa: gustos.ro