O reţetă interesantă care combină cu succes verdeaţa cu carnea de porc.
Aveţi nevoie de : un muşchiuleţ de porc, 8-10 foi de orez, frunze de salată verde, castraveţi, ridichi, ceapă verde, leurdă, frunze de busuioc şi sare. Pentru marinata în care se va odihni carnea aveţi nevoie de 80 de mililitri de soia, 50 de mililitri de apă, un vârf de linguriţă de ghimbir pudră, un vârf linguriţă chili pudră, 3 căţei de usturoi, o linguriţă ulei.
Amestecaţi toate ingredientele pentru marinată, exceptând uleiul. Turnaţi-l peste muşchiuleţ. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să stea la marinat peste noapte. Scoateţi muşchiuleţul din frigider cu o oră inainte de a-l pune la cuptor, ca să aibă timp să revină la temperatura camerei.
Scoateţi muşchiuleţul din marinată şi puneţi-l într-o pungă pentru friptură. Turnaţi şi 3 linguri de marinată în pungă. Turnaţi uleiul peste carne. Legaţi bine puga şi daţi-o la cuptor la 220C pentru 30 minute.
Cât timp se face muşchiuleţul, pregătiţi legumele. Scoateţi muşchiuleţul din cuptor, desfaceţi punga şi lăsaţi-l să stea 10 minute. Apoi tăiaţi-l felii, iar feliile fâşiuţe.
Puneţi apa la temperatura camerei într-o farfurie adâncă. Treceţi câte o foaie de orez prin apă de două ori. Aşezaţi foaia de orez pe masa de lucru.
La un capat asezati fâşii de salată verde. Peste ea aşezaţi fâşii de carne şi felii de castraveţi. Acestea sunt baza, apoi adaugaţi dupa plac ce doriţi: ceapă verde, ridichi, leurdă, frunze de busuioc. Alte opţiuni ar fi menta sau coriandrul verde. Presăraţi puţina sare peste umplutură.
Rulaţi foaia de orez strâns peste legume, astfel încât când veţi muşca din ele să nu iasă umplutura afară.Tăiaţi ruloul în două pe la mijloc.
sursa: e-retete.ro