Home Reţete O reţetă pe zi: Nectarine în aluat cu sos de vanilie

O reţetă pe zi: Nectarine în aluat cu sos de vanilie

by B24
295 views


Pentru această reţetă aveţi nevoie de 8 nectarine, 250 de mililitri de lapte, 50 de grame de griş, un ou, o lingură de zahăr, un praf de sare, o lingură de rom sau esenţă de rom, 50 de grame de migdale sau nuci măcinate, ulei pentru prăjit. Pentru sos aveţi nevoie de 300 de mililitri de lapte, jumătate de baton de vanilie sau două pliculeţe de zahăr vanilat, două gălbenuşuri, un ou întreg, 100 de grame de zahăr, 100 de mililitri de frişcă lichidă.  

Nectarinele se taie în două şi se scot sâmburii. Pentru aluat se fierbe laptele şi grişul la foc mic amestecând întruna. După primele clocote se opreşte focul şi se lasă grişul să se umfle. Oul se amestecă cu zahărul, sarea, romul, migdalele măcinate şi grişul cu lapte răcit. Se lasă la frigider pentru minim 5-10 minute. Se dau apoi prin aluat şi se prăjesc 3-4 minute în ulei încins.

Pentru sosul de vanilie se fierbe  laptele cu batonul de vanilie sau zahărul vanilat. Se amestecă apoi gălbenuşurile cu oul întreg şi cu zahărul şi se pune la fiert pe baie de aburi, amestecând continuu. Se adaugă treptat laptele fiert şi se lasă pe foc până se îngroaşă. Se strecoară şi se lasă la răcit. Se bate frişca lichidă şi se amestecă cu crema de vanilie. Poftă bună!

Sursa/foto:savalaura.blogspot.com

You may also like