Home Reţete O reţetă pe zi: frittata cu legume

O reţetă pe zi: frittata cu legume

by B24
218 views

Frittata este o omletă la cuptor de inspiraţie italiană, care poate fi îmbogăţită cu diverse legume, bucăţi de carne sau mezel, caşcaval, combinaţiile fiind nelimitate.

Pentru frittata cu legume aveţi nevoie de 4 ouă, 100 de grame de telemea, câteva bucheţele de brocoli, o lingură de smântână, un ardei roşu, două linguri porumb din conservă, măsline, sare, piper, oregano.

Bucheţelele de brocoli se taie în două sau patru, ardeiul în fâşii, măslinele rondele, iar brânza se zdrobeşte cu furculiţa. Ouăle se bat fiind asezonate cu sare, piper, oregano, spre final adăugându-se smântâna. Se adaugă apoi legumele tăiate, porumbul şi telemeaua.

Se unge un vas termorezistent cu câteva picături de ulei şi se toarnă amestecul de ouă cu legume. Cuptorul se încinge la 180 de grade şi se lasă omleta pentru 30 de minute, până se rumeneşte frumos. Poftă bună!

sursa/foto: gustos.ro

You may also like