Home Reţete O reţetă pe zi: Conopidă în cerc de carne

O reţetă pe zi: Conopidă în cerc de carne

by B24
229 views

Chiar dacă încă nu şi-a făcut apariţia prin grădinile gospodinelor, puteţi face un drum până la piaţă şi să cumpăraţi o conopidă pentru a putea face această mâncare delicioasă.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de o conopidă de cel puţin 700 g, sare, o lingură de suc de lămâie, 400 g de carne tocată mixtă, o chiflă veche de o zi, un ou, trei linguri de pătrunjel tocat, 200 g caşcaval ras, praf de usturoi sau doi căţei de usturoi tocaţi, piper, boia, 30 g făină, 30 g unt, 125 g de supă de carne, 100 ml de lapte, 50 ml smântână, nucşoară şi 8-10 roşii mici.

Să trecem la preparare astfel că începem cu curăţarea conopidei şi fierberea ei, întreagă, 10-15 minute în apă sărată cu suc de lămâie. După ce aţi încins cuptorul la 200 de grade Celsius, tocaţi ceapa, înmuiaţi chifla în apă şi stoarceţi-o bine după care frământaţi-o cu carnea tocată, ceapa, pătrunjelul, oul şi jumătate din cantitatea de caşcaval.

Se adaugă sare, piper, boia, praf de usturoi şi nuscşoară după care se unge cu grăsime sau unt o formă de sufleu în care se aşează carnea tocată înformă de inel. În mijloc se aşează conopida. Se căleşte făina în unt şi se stinge cu supă , lapte şi smântână după care se lasă să fiarbă, amestecând.

Se înglobează restul de caşcaval, se adaugă sare, piper şi nuscşoară,

Se obţine un sos alb care se toarnă peste conopidă, se coace 20-25 de minute după care roşiile se crestează şi se aşează peste inelul de carne. Se mai coace 12-15 minute după care se serveşte.

S-aveţi poftă!

sursa: savalaurablogspot.com

You may also like