Aveţi un prichindel dependent de fastfood? Ei bine sunt reţete la fel de gustoase şi preparate niţel mai sănătos. Vă propun astăzi un burger gustos cu carne de pui.
Aveţi nevoie de câteva chifle, 475 de carne tocată de pui, o ceapă, 2-3 căţei de usturoi, verdeaţă, sare, piper, pătrunjel, 3-4 frunze de mentă, câteva frunzuliţe de cimbru, un ou bătut şi miezul de la o felie de pâine înmuiat în apă şi stors.
Ceapa şi usturoiul se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici, verdeaţa se toacă şi se amestecă toate îngredientele. Compoziţia se omogenizează, potrivindu-se cu sare şi piper. Se modelează apoi după mărimea chiflelor, ţinându-se cont de faptul că se mai strânge carnea la gătit. Se aşează pe hârtie de copt şi se dau pentru jumătate de oră la frigider.
Grătarul se încinge, se unge cu puţin ulei şi se frig burgerii la foc mare 5 minute pe fiecare parte, iar apoi încă 3 pe fiecare parte la foc mic. După ce s-au prăjit se taie chifla în două nu complet însă, se aşează puţină varză, o felie de roşie, burgerul, o felie de roşie şi varză. Se poate consuma cu ketchup, maioneză. Poftă bună!
sursa/foto: gustos.ro