O reţetă gustoasă, numai bună pentru un film sau un meci cu prietenii. Singurul dezavantaj este faptul că trebuie pregătită din timp, necesitând o noapte de marinat.
Aveţi nevoie de 12 aripioare de pui, 250 de mililitri de miere, 80 de mililitri sos de soaia, 60 de mililitri de sos de chilli dulce, o linguriţă de piper şi o linguriţă de praf de usturoi. Ingredientele se amestecă bine pentru marinată. Aripioarele fără vârf se taie în două de la încheietură şi se pun într-o caserolă de plastic peste care se toarnă marinata. Se agită bine caserola şi se lasă peste noapte la marinat în frigider.
A doua zi se pun aripioarele într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se toarna marinata peste. Se lasă la cuptor timp de 40 de minute la foc mediu.
Aripioarele odată pregătite merg foarte bine cu un sos alb pentru care aveţi nevoie de două linguri de maioneză, trei linguri de smântână, trei linguri de iaurt, mărar proaspăt tocat mărunt, praf de usturoi şi piper negru. Poftă bună!
sursa: gospodini.blogspot.com