Home Agricultură Îngrasamintele: sfârsitul agriculturii moderne

Îngrasamintele: sfârsitul agriculturii moderne

by admin
220 views

Poluarea mediului este o problema grava a zilelor noastre. Dar, în timp ce accentul este pus pe industriile poluante, toxine, precum mercurul si particulele de poluare, o sursa importanta care duce la devastarea mediului este cauzata de productia moderna de alimente.

          Departe de a le considera elemente de sustinere a vietii, metodele noastre moderne agricole, extrem de chimice, au urmatoarele caracteristici:

–   Distrug substantele nutritive din soluri;


  


–   Distrug microbii esentiali ai solului;

 –   Contribuie la desertificare si la schimbarile climatice la nivel mondial;

   –   Satureaza terenurile agricole cu pesticide toxice, erbicide si îngrasaminte care apoi migreaza în apele subterane, râuri, lacuri si oceane.





Dr. Mercola a intervievat-o recent pe Dr. Elaine Ingham, un expert recunoscut la nivel international cu privire la beneficiile stiintei durabile a solului. Potrivit Dr. Ingham, o componenta cheie a agriculturii de succes consta în a avea organisme ajutatoare în sol, specii benefice de bacterii fungi, protozoare, nematoizi benefici, microartfopode si râme, toate acestea contribuind la cresterea plantelor în mod sanatos si normal.

  •  Am ajuns să avem un sol sărăcit

Îngrăşămintele moderne conţin cantităţi variabile de azot, fosfor şi potasiu. Acestea trei sunt considerate a fi esenţiale pentru creşterea plantelor şi, astfel, sunt consumate din sol odată cu fiecare recoltă.

Acesta este motivul pentru care fermierii răspândesc îngrăşăminte pe terenurile lor, pentru a înlocui elementele nutritive pierdute. Cu siguranţă nu este modul ideal şi durabil de a obţine culturi agricole, dar este considerată a fi cea mai eficientă metodă pentru fermele de mari dimensiuni. Anumite strategii, precum rotaţia culturilor sau permiterea marilor culturi de a intra în repaos, ar duce la scăderi enorme ale profitului, care în fapt se bazează pe cantitate, şi nu pe calitate.

Din păcate, din acest motiv, solul Pământului este acum epuizat de substanţe nutritive, iar după unele păreri, se pare că ne confruntăm cu o lipsă a celor două ingrediente de îngrăşăminte chimice, fosfor şi potasiu.

Spre deosebire de azot, fosforul şi potasiul nu pot fi sintetizate, iar metodele noastre agricole agresive pe scară largă, care distrug solul de substanţe nutritive, ar trebui, în mod normal, înlocuite.

Citeste pe acest link mai multe despre acest subiect: http://www.financiarul.ro/2013/07/05/ingrasamintele-sfarsitul-agriculturii-moderne/

You may also like

Leave a Comment