Cei mai buni bucătari se vor întrece în preparate vânătoreşti duminică la cea de-a doua ediţie a Concursului “Vânătoare la ceaun”. Concursul coincide cu deschiderea oficială a mini-staţiunii de lângă Beclean, dar şi cu Festivalul de Turism, care se va desfăşura în zonă.
În 19 iunie la Băile Figa va avea loc a doua ediţie a Concursului „Vânătoare la ceaun”, la care sunt aşteptate 14 echipe din Sibiu, Neamţ, Timiş, Maramureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud. De la noi din judeţ vor participa şapte echipe câte două din Bistriţa, Lechinţa, Năsăud şi una din Figa.
Juriul concursului va fi alcătuit din Paul Schuller de la Steyr Mannlicher, un important producător de arme din România, Dan Păvăloiu de la TVR, Ioan Matiuţ de la InfoTV Arad, Adrian Pop, maestru bucătar internaţional, Gheorghe Ianoş, procuror inspector la Consiliul Superior al Magistraturii şi Sorin Gîrjan, preşedintele Filialei de Vânătoare Beclean. Printre criteriile de jurizare se numără şi asortarea băuturilor alcoolice la tipul de carne preparat.
La eveniment sunt aşteptaţi curioşi, dar şi sute de vânători din toată ţara, fiind singurul concurs care vizează prepararea cărnii de vânat la ceaun. Cei mai buni vor fi cadorisiţi cu trofeele: „polonicul plin ochi”, „polonicul plin-jumătate” şi „polonicul cândva plin”. Trofeele vor fi şi ele acompaniate de premii semnificative, valoarea lor depăşind în unele cazuri 2.000 de euro.
„Anul acesta s-au pregătit toate echipele mult mai bine. Va fi o competiţie foarte strânsă, fiecare având şanse serioase să câştige”, precizează Sorin Gîrjan, preşedintele Filialei de Vânătoare Beclean.
Concursul va debuta la ora 9:00, urmând ca la orele 14:00-15:00 să se cunoască deja câştigătorii. După jurizare cei prezenţi vor fi invitaţi să guste delicatesele pregătite cu trudă şi pricepere de către vânători
foto: vanatoare.ro