Home Actualitate Conceptul “WEB-ONG” vine și în România.

Conceptul “WEB-ONG” vine și în România.

by B24
201 views

Pagină de internet şi finanţare în valoare de 10.000 de dolari pe lună, oferită de Google pentru publicitatea online a ONG-urilor

        Asociaţia Europa Digitală derulează, în anul 2015, proiectul “WEB-ONG”, devenit cunoscut în întreaga lume pentru modul în care a ajutat organizaţiile neguvernamentale din diverse ţări să se dezvolte rapid, atât din perspectiva fondurilor şi proiectelor derulate, cât şi prin prisma creşterii vizibilităţii activităţilor lor în comunităţile locale şi centrale.

        Proiectul are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-şi dezvolte capacităţile de promovare, prin construirea gratuită a paginilor web şi de aplicare la diverse granturi internaţionale, printre care şi Google Ad Grants for nonprofits, care oferă acestora o sponsorizare lunară de 10.000 de dolari, pe care o pot folosi pentru publicitatea online în motorul de căutare Google.

        Obiectivele principale ale programului “WEB-ONG” sunt integrarea sistemelor TIC în activitatea ONG-urilor, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor naţionale şi internaţionale oferite pentru dezvoltarea organizaţiilor non-profit, creşterea vizibilităţii organizaţiilor la nivel naţional şi internaţional, facilitarea interacţiunii şi   comunicării între organizaţiile non-profit, comunitate, Guvern etc. şi stimularea cooperării între ONG-uri.

       Pentru a accede la acest program, ONG-urile trebuie să adere ca membru la Asociaţia Europa Digitală, să achite cotizaţia de membru în valoare de 30 de lei/lună, şi să îndeplinească câteva criterii de eligibilitate, precum: organizaţia să fie constituită conform Ordonanţei de Guvern nr. 26/2000, organizaţia să urmărească interesele comunităţii şi să promoveze cauzele sociale, să deţină un cont bancar în lei iar  persoana responsabilă în vederea implementării proiectului să aibă studii superioare.

            “Credem că societatea civilă ar trebui să fie unul dintre cei mai importanţi factori în ecuaţia democraţiei. România are nevoie de prezenţa din ce în ce mai activă a ONG-urilor în rândul comunităţile locale sau naţionale, iar proiectul „WEB-ONG” vine în întâmpinarea lor pentru le a ajuta, atât din punct de vedere tehnic şi al promovării proiectelor lor la nivelul comunităţii, cât şi pentru lărgirea parteneriatelor naţionale şi internaţionale”, declară Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei “Europa Digitală”.

            Înscrierile la proiectul dedicat ONG-urilor se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/web-ong/

You may also like