Mai este o săptămână până la Sfintele Sărbători Pascale iar magazinele alimentare şi supermarketurile din oraş şi-au aprovizionat depozitele cu carne de miel.
Carnea de miel nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte a bistriţeanului. Mai multe magazine din Bistriţa au carne de miel în frigidere. Un kilogram de carne de miel costa 26 de lei.
Anual în preajma Sărbătorilor Pascale, se sacrifică mii de miei, în acest an conducerea locală estimează că vor fi tăiaţi peste 4000 de capete, atât în abatorul din Bistriţa de pe strada Tărpiului, cât si în gospodăriile oamenilor.
Datorită faptului că mulţi crescători de animale şi-au dat mieii la export s-ar putea ca mieii să fie puţini şi în acest an. Beneficiul exportului pentru fermieri este că îşi primesc întreaga sumă de bani în mână şi nu rămân cu miei nevânduţi.
Trista poveste a mielului sacrificat de Paşte toată lumea o stie, lumea face o asemănare între mielul lui Dumnezeu, Isus Hristos care s-a jerfit pe cruce şi tradiţie.
De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească vinul roşu, ouăle încondeiate, pasca şi alte bunătăţi specifice Sărbătorilor Pascale.