Home Actualitate MASAJUL ANTICELULITIC

MASAJUL ANTICELULITIC

by admin
129 views

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic reprezinta unul dintre cele maieficiente tratamente de remodelare corporala. Prin masaj se actioneaza direct asupra zonelor anatomice afectate de celulita, este stimulata circulatia sangvina si limfatica locala, se activeaza metabolismul pielii si al straturilor subdermice, iar depunerile adipoase specifice celulitice sunt resorbite si indepartate. Masajul anticelulitic produce dezagregarea deseurilor solide si eliminarea lor completa din tesuturile adipoase subcutanate. Totodata, reda pielii elasticitatea si stralucirea.
    -MASAJ ANTICELULITIC CU VENTUZE reprezinta o aplicare noua a unei tehnici stravechi. Se folosesc ventuze ca cele ale bunicii. Cu ajutorul unei pompe de vid, se scoate aerul din ventuza aplicata pe piele si in functie de tensiunea din ventuza care poate fi mai mare sau mai mica in functie de rezistenta pacientului, aceasta se poate plimba pe zona care are o problema.


Efectul este foarte rapid ventuza masand in mod uniform grupa musculara.

Pentru a obtine rezultate vizibile, masajul anticelulitic trebuie realizat de catre un maseur profesionist. Zonele care vor fi masate sunt cele afectate de celulita: coapse, abdomen, picioare si fese. Sa nu uitam ca, pentru a realiza un masaj anticelulitic ca la carte, trebuie folosite creme sau geluri anticelulitice.

Daca ne dorim sa demonstram ca masajul anticelulitic nu numai ca lupta impotriva celulitei, dar are si rezultate evidente, trebuie sa vedem cum actioneaza.

Celulita, dusmanul numarul 1 al femeilor, este afectiunea care confera pielii aspectul inestetic de “coaja de portocala”. Aparitiei celulitei este in stransa legatura cu factori genetici, hormonali, alimentari si legati de stilul de viata. Celulita ia nastere in tesutul adipos localizat in hipoderm. De la nastere numarul celulelor adipoase este constant. In cazul in care ne ingrasam, creste volumul acestor celule, nu numarul lor. Un adipocit (o celula grasa) isi poate mari volumul de 50 de ori marimea lui initiala! Aceasta acumulare comprima vasele de sange si limfatice, ducand la retentia de lichide si toxine in tesuturi si capatarea aspectului “capitonat” al pielii.


Masajul anticelulitic este o solutie foarte eficienta a acestei probleme, prin faptul ca actioneaza la nivelul cauzei si anume urmareste restabilirea circulatiei adecvate. Efectele lui benefice sunt multiple insa:

  • Stimuleaza circulatia sanguina arteriala si venoasa;
  • Stimuleaza eliminarea toxinelor din organism;
  • Diminueaza stratul adipos;
  • Scade circumferinta corporala;
  • Imbunatateste aspectul pielii, prin cresterea oxigenarii la acest nivel.

Masajul anticelulitic in mod particular trebuie efectuat de o persoana cu pregatire specializata. Desi majoritatea saloanelor de cosmetica ofera acest serviciu, aceasta posibilitate trebuie privita cu circumspectie, deoarece in general personalul care efectueaza aceasta procedura nu are pregatirea necesara. Este promovata ideea ca masajul anticelulititc este eficient atunci cand are drept consecinta aparitia echimozelor (vanatailor) in zonele masate. Este o conceptie acceptata cu usurinta, insa total gresita. Echimozele sunt contuzii superficiale, aparute prin lezarea vaselor mici aflate imediat sub tegument si prin extravazarea sangelui in spatiul din jurul lor. Trebuie tinut cont de faptul ca nu este vorba de un masaj de relaxare, ci se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, insa este inacceptabil ca rezultatele sa fie reprezentate de traumatisme ale vaselor. Un masaj anticelulitic realizat corect va duce la diminuarea progresiva a stratului adipos, insa nu prin “strivirea” celulelor grase, ci indirect, prin reactivarea circulatiei.


Toate tehnicile de masaj anticelulitic trebuie urmate in paralel cu supravegherea dietei si exercitiu fizic regulat pentru a fi eficiente, iar rezultatele durabile.

Celulita la femei poate sa apara din varii motive: factori genetici, alimentatie proasta bazata pe multe calorii si grasimi, hidratatre incorecta, lipsa de miscare, stres, etc. Orice femeie, in momentul in care observa primele semne ale aparitiei celulitei, se gandeste la metode de eliminare a acesteia. Inainte de a alege o metoda anticelulitica, care se presupune ca va da rezultate, tendinta este sa intrebi in stanga si in dreapta si sa faci un fel de sondaj printre prietene si cunostinte cu privire la rezultate.

Masajul anticelulitic este una dintre metodele care combat cu succes celulita. Nu este un mit, ci o realitate. Avem tendita sa asociem rezultatele masajului cu relaxarea pe care ti-o confera si atat. De aceea, in jurul conceptului de masaj anticelulitic s-a creat o perceptie gresita, cum ca nu ar da rezultate. Ei bine, un masaj poate face mai mult decat sa ne binedispuna. Masajul anticelulitic este un mijloc eficient de inlaturare a aspectului de coaja de portocala, insa incovenientul consta in faptul ca nu iti ofera rezultate imediate, eliminarea celulitei facandu-se treptat. Asa ca, trebuie sa aveti rabdare…

Programari la tel. 0742 893804 sau cabinet str. Imparatul Traian nt.9 Bistrita

You may also like

Leave a Comment