Home Comunicate Intervenţii SMURD in ultimele 24 de ore

Intervenţii SMURD in ultimele 24 de ore

by admin
197 views

În ultimele 24 de ore, echipajelor S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud le-au fost alocate 23 cazuri privind acordarea asistenţei medicale prespitaliceşti, dintre acestea cele mai frecvente cazuri fiind:  traumatisme, dureri toracice şi abdominale, halene alcoolice, fracturi, contuzii puternice etc.  

De asemenea, echipaje ale pompierilor militari au executat două misiuni de sprijin transport persoane supraponderale, în colaborare cu echipajele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud, atât de la domiciliile solicitanţilor către unităţi spitaliceşti, cât şi între secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa – Năsăud.                                         

Incendiu în localitatea Spermezeu.

Pompierii militari din cadrul subunităţii din Beclean au fost informaţi marţi, 11 februarie, în jurul orei 11.15, despre faptul că la nivelul unei gospodării din localitatea Spermezeu a izbucnit un incendiu. Primii care au asigurat intervenţia au fost pompierii voluntari din localitate, sub coordonarea dispeceratului comun ISU – SAJ, sprijiniţi de pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Beclean, care s-au deplasat la locul solicitării cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Incendiul se manifesta la nivelul unei afumători, alipită unei bucătării de vară, cu posibilitate de propagare la casa de locuit. Focarele au fost localizate rapid, iar flăcările au fost lichidate înainte ca acestea să producă pagube la casa de locuit. Au ars afumătoarea, un perete exterior al bucătăriei de vara si acoperişul acesteia pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil din cauza utilizării necorespunzătoare a focului deschis în spaţii închise. 

You may also like

Leave a Comment