Home Economic De ce salariu ai nevoie pentru un credit Prima Casa?

De ce salariu ai nevoie pentru un credit Prima Casa?

by admin
235 views

Pe langa limita maxima impusa prin lege, pentru un credit Prima Casa, un alt obstacol il reprezinta venitul solicitantului sau al solicitantilor.

Suma maxima care poate fi acordata de banca pentru achizitia unei locuinte prin intermediul unui credit Prima Casa este de 57.000 euro sau de 66.500 euro in cazul achizitie unei locuinte noi.

Pe langa aceasta suma, trebuie sa dispuneti si de un avans minim de 5% din valoarea locuintei, respectiv, un maxim de 3000 euro pentru locuinte vechi si 3500 euro pentru locuinte noi.

Suma maxima poate fi insa accesata doar de catre clientii care dispun de venituri suficiente, care sa permita plata ratelor lunare.

Gradul maxim de indatorare a solicitantului sau solicitantilor este de aproximativ 50%, la bancile care acorda credite prin intermediul acestui program.

Valoarea creditului depinde de salariu

Creditele Prima Casa sunt acordate in euro si lei, insa datorita diferentei mari de cost dintre cele doua monede, peste 90% dintre solicitanti aleg varianta imprumutului in euro.

Dobanda la creditul Prima Casa in euro a inregistrat o scadere puternica in cursul anului 2012, odata cu prabusirea indicelui Euribor la 3 luni la minime istorice.

Perioada maxima de acordare pentru acest tip de imprumut nu poate depasi 30 de ani. Pentru cumpararea unei locuinte in valoare de 60.000 euro venitul minim necesar pentru un credit de 57.000 euro acordat pe o perioada de 30 de ani trebuie sa fie mai mare de 2700 de lei, daca luam in considerare un grad maxim de indatorare de 50%.

Integral in De ce salariu ai nevoie pentru un credit Prima Casa?

You may also like

Leave a Comment