Home Medicina de acasă COADA SORICELULUI-REMEDIU PENTRU FEMEI.

COADA SORICELULUI-REMEDIU PENTRU FEMEI.

by admin
102 views

Coada soricelului  este o plantă medicinală căreia nu putem să nu-i rezervăm un loc în viaţa noastră. Deşi constituie sprijinul nostru de bază în unele maladii grave, ea este considerată, înainte de toate, o plantă de leac pentru femei. Drept dovadă voi cita din scrierile preotului Kneipp, care menţionează: „De multe nenorociri ar fi curăţate femeile, dacă ar recurge din când în când la coada-şoricelului!”… 

Că e vorba despre o fată tânără care manifestă tendinţe spre un ciclu neregulat sau de o femeie mai în vârstă aflată în plină menopauză sau care a trecut de această perioadă, pentru oricare – fie tânără, fie mai în vârstă – este important să bea din când în când câte o ceaşcă de ceai de coada-şoricelului. El influenţează în toate privinţele, în mod favorabil, organele genitale ale oricărei femei, aşa că o femeie nu poate face nimic mai bun pentru sănătatea ei decât să-şi culeagă, cu ocazia unei plimbări la natură, un buchet proaspăt de coada-şoricelului. Această plantă creste în cantităţi mari pe câmpii şi drumuri înguste de ţară, pe la margini de păduri şi de lanuri de cereale. Florile sunt albe sau trandafirii şi au, în soare, un parfum aromatic, acrişor. Ele trebuie culese în soare puternic – atunci creşte conţinutul în uleiuri volatile şi deci, forţa ei lecuitoare.

Ceaiul de coada-şoricelului este recomandat de dr. med. Lutze în cazul „congestiei cerebrale instituite de dureri de parcă ar vrea craniul să pocnească, apoi împotriva ameţelii, a greţurilor, a bolilor de ochi însoţite de lăcrimări, a durerilor acute de ochi şi a hemoragiilor nazale…”. O migrenă, cauzată de schimbarea vremii sau de foehn, este înlăturată de o singură ceaşcă de ceai de coada-şoricelului, băută fierbinte şi încetul cu încetul; consumându-se acest ceai cu regularitate, migrena poate să treacă de tot. Şi băile de şezut cu coada-şoricelului au influenţă favorabilă asupra sănătăţii. Băile de picioare cu adaos de coada-şoricelului fac bine în nevritele de la braţe şi picioare. De regulă, aceste băi ajută după prima dată, de parcă ţi-ar lua toate durerile „cu mâna”.

 

Întrucât, în vechile cărţi despre plantele medicinale, coada-şoricelului este numită „leacul tuturor relelor”, ea poate fi folosită acolo unde orice altceva pare a fi de prisos. Ea va alunga din organism, prin forţa ei depurativă, diferite boli care se instalaseră de ani de zile. Totul e să se facă încercarea. Deşi nu s-a demonstrat că ar avea o influenţă directă asupra măduvei osoase şi că stimulează hematopoeza (formarea sângelui), cert e că ajută în afecţiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează, şi chiar în osteoporoză, dacă se fac cure de ceai, băi şi frecţii cu tinctură de coada-şoricelului. De asemenea, este un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcina de obligeană, cancerul pulmonar. Rădăcinile de obligeană sunt mestecate pe parcursul zilei, iar din ceaiul de coada-şoricelului se bea dimineaţa şi seara câte o ceaşcă, înghiţitură cu înghiţitură. Ceaiul este de un ajutor foarte rapid pentru hemoragiile stomacale, pentru hemoroizii care sângerează puternic, ca şi pentru greutăţile şi arsurile la stomac. În răceli, dureri de spate sau reumatice trebuie băut ceai în cantitate mare şi cât se poate de fierbinte. Acesta stimulează şi activitatea renală, înlătura inapetenţa, balonările şi crampele stomacale, tulburările hepatice, inflamaţiile traiectului stomacal şi intestinal, stimulează activitatea intestinală şi reglează, astfel, scaunul. Şi, întrucât ajută şi în tulburări circulatorii şi spasme vasculare, poate fi recomandată în anghina pectorală.

SANATATE!

You may also like

Leave a Comment