Home Medicina de acasă ANXIETATEA

ANXIETATEA

by admin
118 views

Daca simtiti ca motivul starii dumneavoastra de anxietate se afla in apropiere, fiti linistiti; tot aici se afla si remediile. Acestea sunt plante si uleiuri de adaugat pentru linistire intr-o baie calda,intr-un ceai aromat si chiar in alimentele clasice .Pentru perioada in care va simtiti anxios, iata cateva modalitati pentru indepartarea grijilor.

BETI CEVA SOPORIFIC.Un remediu stravechi pentru insomnie ,un pahar cu lapte cald, chiar la orice ora a zilei, functioneaza. Laptele contine triptofan, un aminoacid utilizat de creier pentru a produce serotonina, care imbunatateste senzatia de bine. Bananele si carnea de curcan sunt de asemenea bogate in triptofan. HAMEIUL, care da berii aroma specifica, are o lunga istorie ca sedativ.

Muncitorii care recolteaza hamei sufera de somnolenta cunoscuta sub denumirea de ”oboseala culegatorului de hamei”. Intr-o cana cu apa foarte fierbinte puneti doua lingurite de planta uscata si beti maximum trei cani din acest ceai antianxios. Pentru a prepara un ceai relaxant puteti utiliza trei tipuri de flori: FLORI DE PORTOCAL DE SEVILLA , LEVANTICA SI LAMAIE.

Oricare din aceste ceaiuri aromate si dulci, baute inainte de culcare, favorizeaza somnul .NU AGRAVATI SIMPTOMELE. Limitati consumul de ceai, cafea sau cola la o ceasca pe zi. SUPRAVIEGHEATI-VA CONSUMUL DE VIN ,BERE SI ALTE BAUTURI ALCOOLICE. Desi par ca amelioreaza initial anxietatea, atunci cand alcoolul se elimina, simptomele se pot exacerba. ACCELERATI SI INCETINITI. Exercitiile aerobice constituie un excelent remediu pentru anxietate. O plimbare in ritm vioi timp de 30 de minute stimuleaza eliberarea de endorfine, substante chimice care blocheaza durerea si va imbunatatesc starea de spirit. Fie meditati, fie va rugati, fie culegeti trandafiri sau priviti la pestisorul dvs. de aur, faceti orice tip de ACTIVITATE MEDITATIVA, timp de 15 minute de cateva ori pe zi. INCERCATI UN CALMANT NATURAL AL ANXIETATII.

Cercetarile au aratat ca ingredientele active din valeriana se ataseaza la aceiasi  receptori din creier care sunt afectati de medicamentele antidepresive tip diazepam. Luati in fiecare zi COMPLEX DE VITAMINE B. Vitaminele B scad in mod natural stresul -de exemplu organismul uman are nevoie de vitamina B6 pentru a produce serotonina-deficitul acestora putand contribui la aparitia starilor de anxietate.

You may also like

Leave a Comment