Home Medicina de acasă ANGINA PECTORALA

ANGINA PECTORALA

by admin
221 views

Orice persoana care prezinta simptome de angina pectorala si care consulta un doctor se asteapta sa i se prescrie nitroglicerina(de asemenea cunoscuta si ca gliceril trinitat.Desi pot produce o explozie, tabletele de nitroglicerina ajuta pacientul sa depaseasca debutul crizei, amelioreaza durerea de piept si starea de tensiune prin cresterea aportului de sange si de oxigen la inima.Asa ca nu plecati niciodata de acasa fara ele! Pe langa medicatie,exista insa o multitudine de cai pentru a ne obisnui cu crizele de angina,pentru a le reduce frecventa sau chiar pentru a preveni producerea lor.

AJUTATI-VA INIMA CU ALIMENTE SI SUPLIMENTE. Acizii grasi omega-3 va protejeaza inima si vasele de sange. Acestia se gasesc in capsulele de ulei de peste, cu toate ca daca mancati peste gras-de exemplu macrou,somn sau sardina-de doua ori pe saptamana nu aveti nevoie de aceste capsule.

Verificati impreuna cu medicul dumneavoastra ca suplimentele de ulei de peste sa nu interactioneze cu celelalte medicamente pe care le luati. Cautati suplimente care furnizeaza 1000mg de AEP/ADH pe zi. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati o capsula pe care scrie 300mg ulei de peste sau mai mult. Multe studii au aratat ca un catel de usturoi pe zi poate reduce coleresterolemia.S-a dovedit de asemenea ca usturoiul scade tendinta de coagulare a sangelui-un alt beneficiu pentru inima.

Mancati-l crud pentru un efect maxim, de exemplu tocat si adaugat in dressingul pentru salata. Daca nu-i suportati mirosul ,puteti folosi capsulele de usturoi ,care ofera aceleasi beneficii.Alegeti capsulele care furnizeaza 4000mcg alicina si luati 400-600mg/zi.Acidul folic si vitamina B12 sunt vitaminele care scad nivelul homocisteinei ,o substanta din sange care creste riscul producerii unui infarct de miocard.Consumati carne,peste sau oua pentru vitamina B12 si legume cu fructe si citrice pentru acidul folic.Alte cercetari au aratat ca va puteti reduce riscul de infarct miocardic luand in fiecare zi 400 mg acid folic si 0,5 mg vitamina B12.PUTEREA PROFILAXIEI.Faceti un program de exercitii ,sub supraviegherea medicului dumneavoastra.

Exercitiile fizice riguroase va pot feri de durerea anginoasa.Daca sunteti fumator,renuntati imediat.Nicotina din tigari produce constrictia arterelor ,declansand criza anginoasa sau agravand-o.De asemenea feriti-va de locurile unde se fumeaza.Nu mai consumati cafea.Studiile recente au demonstrat legatura dintre consumul de cafea si nivelul crescut de homocisteina.Dupa ce ati consumat o masa copioasa ,odihniti-va sau faceti activitati mai usoare.

Atunci cand ati mancat copios organismul directioneaza sange in plus catre tractul digestiv pentru a ajuta digestia,din acest motiv inima primeste mai putin oxigen,fiind mai vulnerabila la o criza.Incercati sa va mentineti o greutate sanatoasa.Consumati cinci portii de fructe si legume pe zi si suficiente cereale integrale si alimente cu amidon.Eliminati alimentele bogate in grasimi ,in special prajelile ,biscuitii si ciocolata,optati pentru lapte degresat sau partial degresat.Mancati carne slaba si peste cel putin de doua ori pe saptamana. SANATATE!

You may also like

Leave a Comment